rode bietensalade met pekelharing
Dit recept dateert al vanuit mijn kindertijd en is een prima bijgerecht wanneer je gaat barbecuen. Zelf vind ik het superlekker en het leverde me al tal van complimentjes op!!
Ingrediënten
3 grote of 4 kleine rode bieten
2 pekelharingen of 4 filet's
1 eetlepel mayonaise ( liefst zelfgemaakte )
Kook de rode bieten beetgaar, ontdoe ze pas na het koken van hun pel,
zo kookt er minder sap weg en de pel verwijdert dan ook heel makkelijk.
Snij de bieten in fijne frietjes. Snij ook de pekelharing in fijne stukjes.
Roer ze door elkaar. Als de bieten afgekoeld zijn, doe je er de
mayonaise bij. Roer door elkaar. Indien de bietensalade nog iets te
droog is, kan je er nog een lepel azijn uit het potje van de
pekelharing bij doen.
Moet je snel zijn? koop dan reeds gekookte rode biet en gebruik de
light mayonaise van devos Lemmens -85% vet.
Je gebruikt bij dit gerecht wel een beetje mayonaise maar wanneer ik
dit eet bij mijn salade hoef ik eigenlijk geen verdere dressing meer,
dus blijft je salade best wel gezond.
Wil je bij je barbecue toch ook nog een lekkere lightdressing maken?
Kijk dan bij mijn hoofdgerechten.
Een Barbecue met vrienden is ideaal tijdens een dieet, je kan veel
groenten eten en een lekker stukje vis, (eventueel in papillot), een
stukje kip of een stukje biefstuk..
Probeer ook eens ' lekker water' aan te bieden tijdens de barbecue.
Smakelijk !!
Lees ook : voedingsmiddelen met negatieve caloriën