rode bietensalade met pekelharing

Dit recept dateert al vanuit mijn kindertijd en is een prima bijgerecht wanneer je gaat barbecuen. Zelf vind ik het superlekker en het leverde me al tal van complimentjes op!!

Ingrediënten

 

3 grote of 4 kleine rode bieten

2 pekelharingen of 4 filet's

1 eetlepel mayonaise ( liefst zelfgemaakte )

Kook de rode bieten beetgaar, ontdoe ze pas na het koken van hun pel,

zo kookt er minder sap weg en de pel verwijdert dan ook heel makkelijk.

Snij de bieten in  fijne frietjes. Snij ook de pekelharing in fijne stukjes.

Roer ze door elkaar. Als de bieten afgekoeld zijn, doe je er de

mayonaise bij. Roer door elkaar. Indien de bietensalade nog iets te

droog is, kan je er nog een lepel azijn uit het potje van de

pekelharing bij doen.

 

Moet je snel zijn? koop dan reeds gekookte rode biet en gebruik de

light mayonaise van devos Lemmens -85% vet.

Je gebruikt bij dit gerecht wel een beetje mayonaise maar wanneer ik

dit eet bij mijn salade hoef ik eigenlijk geen verdere dressing meer,

dus blijft je salade best wel gezond.

 

Wil je bij je barbecue toch  ook nog een lekkere lightdressing maken?

Kijk dan bij mijn hoofdgerechten.

 

Een Barbecue met vrienden is ideaal tijdens een dieet, je kan veel

groenten eten en een lekker stukje vis, (eventueel in papillot), een

stukje kip of een stukje biefstuk..

Probeer ook eens ' lekker water' aan te bieden tijdens  de barbecue.

 

Smakelijk !!

Lees ook : voedingsmiddelen met negatieve caloriën

Fat-Escape

Zellekens 8

2460  Tielen

België

Adres Fat-Escape
  • Facebook messenger Fat-Escape
  • Facebook Fat-Escape
  • Pinterest Fat-Escape
  • Instagram Fat-escape

Restart dieet  |  LignaVita  |  Cryolipolyse | Lymfedrainage | Proteïne dieet  |  Snel gezond afvallen

© 2019 by Elly Stevens.