top of page
  • Foto van schrijverElly

357 kcal versus 667 kcal

Bijgewerkt op: 23 okt. 2019

Laatst vroeg een klant me : En moet ik nu de rest van mijn leven blijven diëten?

Neen, dat moet u niet! Maar u moet wel de rest van uw leven op uw eten letten, net zoals iedereen dat zou moeten doen. De kunst is om gezonde dingen te zoeken die u lekker vindt, te experimenteren met gerechten die u lekker vindt !! Kunnen deze misschien klaargemaakt worden op een gezondere manier? Neem nu het voorbeeld van spaghetti.


Hieronder vindt u 2 borden, ze zien er allebei lekker uit niet? Het is telkens een bord spaghetti, alleen anders klaargemaakt. Het eerste bord bevat 357 kcal, het tweede bord bevat 667 kcal.... een groot verschil, niet? Bij het linkse bord hebben we de spaghetti vervangen door courgettes, we gebruikten gemalen rundsvlees ipv gehakt en we bereidden dit alles in olijfolie.

Misschien vindt u (net zoals ik) de gezondere versie wel lekkerder. En zoniet... moet je je ook de bedenking maken dat je misschien wel moet wennen aan je gezondere levensstijl en de nieuwe smaken...


... Laten we even eerlijk zijn...

Als we een nieuwe wagen kopen en de verkoper vertelt ons dat benzine van het merk A slecht is voor onze wagen...dan kappen we deze er toch niet in zeker? Waarom doen we dit dan wel met ons lichaam?


We eten teveel koolhydraten, suikers en vetten, terwijl er voldoende gezonde alternatieven zijn. Met een beetje creativiteit kan je van bijna alle klassieke gerechten een gezondere variant maken. Probeer daarbij nog voldoende te bewegen en je bent al een flink eind op weg naar een gezond leven!


Succes!


Hulp nodig om een gezond eetpatroon aan te nemen? Neem dan contact met me op!


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page