top of page
  • Foto van schrijverElly

9 dieettrucjes die niets te maken hebben met wat je eet (maar toch echt helpen) !

Bijgewerkt op: 7 nov. 2018

Je vindt werkelijk overal artikelen over wat je wel en niet mag eten wil je gezond en slank

blijven. Ook over sporten en bewegen werd al menig artikel geschreven. Maar wat kunnen we nog meer doen om onze slanke lijn te bekomen en behouden? Hieronder enkele tips.

1)Breng je aandacht naar het NU ! Een duidelijk begin voor het eten in de vorm van een ritueel helpt je om in het hier en nu te zijn.(Woordje van dank of gewoon dat iedereen even één fijn moment van die dag vertelt.) Zo kom je tot rust voor je gaat eten en zal je minder snel eten.

2)Eet op een vaste plek. Wanneer je telkens iets lekkers eet als je naar TV kijkt, dan ga je TV kijken associëren met lekkers eten. Door aan tafel te eten ontkoppel je andere activiteiten van het eten

3) Eet zittend op een vast plek. Ga letterlijk zitten, bij voorkeur in een rustige omgeving. Dus niet terwijl je fietst of auto rijdt.

4) Eet zonder afleiding. Richt je aandacht volledig op de maaltijd ( dus zonder tv, krant, gsm) en verplaats hevige discussies naar een ander moment.

5) Neem bescheiden porties. Schep één keer op en neem bescheiden porties om te voorkomen dat je teveel eet. Het gebruik van een klein bord scheelt 20%

6) Eet met plezier en geniet ten volle van je maaltijd De sleutel van plezier is je tong. Als je een eerste hap neemt, kauw dan niet onmiddellijk. Neem de smaak van je voedsel langzaam waar alsof je het voor de eerste keer proeft. Wat ruik je, zie je….. door dit te doen, ga je minder (snel) eten.

7)Neem kleine hapjes en kauw goed. Dit helpt je om langzamer te eten. Goed kauwen is ook beter voor de spijsvertering .

8) Eet langzaam :Eet langzaam en maak er een gewoonte van om korte pauzes in te lassen.

9) Sla geen maaltijden over. Wanneer je maaltijden overslaat, neemt je hongergevoel toe en wordt het moeilijk om bewuste eetkeuzes te maken. Je eet dan meer dan je je bewust bent.


Heb jij vragen of heb jij zelf nog tips om aan dit lijstje toe te voegen ? Of heb jij ervaring met bovenstaande tips? Laat dan van je horen !snel afvallen | Gierle
gezond vermageren|Kasterlee


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page