top of page
  • Foto van schrijverElly

Anja viel 25 kg af om zwanger te worden!


Ik herinner me nog mijn eerste gesprek met Anja. Ze was een zelfstandige jonge vrouw die goed wist wat ze wilde. Ze had zwaar overgewicht maar dat deerde haar niet, ze voelde zich goed in haar vel.


Maar, ze wilde voor een tweede keer zwanger worden en daarbij stond haar gewicht in de weg. Daarom, en enkel om die reden was ze supergemotiveerd om met haar afslanktraject te starten.


Ik zie mijn klanten graag terug als ze ongeveer een week a 10 dagen met hun afslanktraject bezig zijn. Aldus ook bij Anja. Zo kan ik goed opvolgen hoe het proces verloopt ; verliest de klant vetten en geen spieren, blijft ze gemotiveerd of valt het haar moeilijk? Het werd een zwaar gesprek, Anja vond de recepten die ik haar gaf niet lekker, het dieet was te streng en ook haar partner had kritiek. Nooit zou ze haar frieten opgeven, de boodschappen waren duurder…


Ik moest haar oppeppen en haar ervan overtuigen dat het alleen maar zou beteren. Haar uitleggen dat gemalen rundsvlees inderdaad duurder is dan gehakt, omdat er (goedkoop) vet aan toegevoegd wordt. We spraken af om mekaar na 10 dagen weer te zien.


En wat een verandering!! Anja was plots heel enthousiast, vond alles lekker. Haar smaak was veranderd en door haar gewichtsverlies ( ze was toen 8 kg kwijt) voelde ze zich fit en gezond! Ik vond het fantastisch om te zien hoe ze op zo’n korte tijd haar leven een andere wending had gegeven. En alhoewel nog altijd “zwanger worden” voorop stond, vertelde ze dat ze altijd zo gezond wilde blijven eten, ze voelde zich goed en wilde een goed voorbeeld zijn voor haar gezin.


Ondertussen is Anja 25 kg kwijt en volgens haar gynaecoloog komt ze nu in aanmerking voor een fertiliteitstraject. Ik wens haar veel succes en hoop op een mooie zwangerschap. Tijdens deze zwangerschap blijf ik haar graag begeleiden.


Knap gedaan Anja!!


Wil jij net als Anja afvallen? Neem dan contact op !
207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page