top of page
  • Foto van schrijverElly

Appels : echt zo gezond?

Bijgewerkt op: 7 nov. 2018

An apple a day, keeps the doctor away! Dit gezegde bevat zeker een kern van waarheid. We weten allemaal wel dat appels gezond zijn, maar waarom dan wel? Wat doet een appel dan voor ons lichaam? 6 voordelen op een rijtje :


1 : positieve invloed op onze Cholesterol

Appels bevatten pectine, een vezel die het cholesterolgehalte verlaagt. De vezels binden zich in onze dikke darm aan vetten, waarna deze ons lichaam verlaten. Hierdoor krijgen we een lager cholesterolgehalte en een slanker en gezonder lichaam.


snel vermageren | gezond dieet | Tielen
vermageren | Kasterlee

2 : verminderd risico op kanker

Uit onderzoek blijkt dat de bestanddelen van appels (voornamelijk in de schil) de kans op darmkanker verkleinen. Toen tijdens het onderzoek de anti-oxidanten in aanraking kwamen met kankercellen, vertraagde bovendien de groei van de de kankercellen.

3 : Anti-oxidanten : Appels zijn rijk aan anti-oxidanten (bv. vitamine C) Deze stoffen beschermen ons tegen tal van ziektes en beschermen onze huid tegen veroudering.

4 : goed voor onze hersenen

De anti-oxidanten beschermen onze hersenen tegen oxidatiestress. Zo blijkt uit een studie met muizen dat appels de effecten van ouderdom op onze hersenen tegengaat en zo alzheimer kunnen voorkomen.

5 : gezondere tanden :

Appels bevatten stoffen die tandbacteriën voor een groot stuk kunnen verwijderen. Bijten en kauwen zorgen er ook voor dat je meer speeksel aanmaakt; ook dit gaat tandbederf tegen.

6 : Detox voor je lever

Het appelzuur in appels kan helpen om galstenen te voorkomen. Het hoge vezel en anti-oxidantengehalte zorgt er daarnaast voor dat gifstoffen beter kunnen worden verwijderd. Hierdoor werkt onze lever beter.


Denk er aan dat de meeste voedingsstoffen in de schil van de appel zitten. Appels worden echter vaak bespoten, dus was ze zeer goed. Sommige onderzoekers beweren dat het gif echter dieper in de appel doordringt, daarom zijn de biologische appels het meest aan te raden.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page