top of page
  • Foto van schrijverElly

Asperges !

Bijgewerkt op: 16 jun. 2020

Het is aspergetijd ! Zalig ! Ik lust deze milde groente super graag en dat is goed nieuws, want deze groente is ook nog fijn voor de lijn en zeer gezond.

Asperges bevatten vitamine C, vitamine K, vitamine B1 en B2, vitamine E en vitamine B11, een hele waslijst dus.

En asperges zorgen werkelijk voor ons hele lichaam : ze zijn goed voor ons immuunsysteem, voor onze celdeling, voor de bloedstolling, voor onze haren en onze botten....


Welke soort asperges neem ik het best?


Alle soorten zijn een weldaad voor ons lichaam. Het moet wel worden gezegd dat groene asperges bladgroen bevatten ( chlorofyl ). Bladgroen is extreem gezond voor ons. Het beschermt tegen kanker en is een bron van magnesium.


Weetje


Sommige mensen krijgen ruikende urine na het eten van asperges.  dit komt doordat deze mensen enzymen missen die asparagusinezuur en aanverwante stoffen afbreken. Deze stoffen worden dan via de urine uitgescheiden en hebben een felle geur.

Toch zijn asperges ook voor deze mensen gezond!


Gezond receptje? Maak dan een Vlaamse klassieker in light versie :


Bloemkoolpuree met eitjes en asperges


Niks is zo'n dagelijkse kost als puree. Wil je dat deze koolhydraatarm is, dan maak je hem met bloemkool. Gewoon de bloemkool koken met een beetje zout, afgieten in een vergiet, even laten afdruipen, terug de pot in en pureren + goed kruiden (peper, zout en muskaatnoot). Geen boter toevoegen!!

Schil de asperges. Kook 2 eitjes per persoon. plet de eitjes fijn, kruid ze met een beetje peper en zout.. Kook de asperges 3 a 4 minuten in licht gezouten water. Leg een 5 tal asperges op een bord, Doe naast de asperges een grote lepel bloemkoolpuree. Doe de geplette eitjes over de asperges (zie foto). Doe een beetje fijngemalen peterselie over de eitjes.


Smakelijk!!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page