top of page
  • Foto van schrijverElly

Diëten of eten?

Diëten, het woord bestaat uit : die eet !! En dat klopt ook wel! Je moet eten om af te slanken, de JUISTE dingen eten! En als je de juiste dingen eet en daarboven terug leert luisteren naar je lichaam ( lees : naar je natuurlijk verzadigingsgevoel : genoeg is genoeg!), dan ben je al zeer goed bezig!


De kunst is om gezonde dingen te zoeken die u lekker vindt, te experimenteren met gerechten die u lekker vindt !! Kunnen deze misschien klaargemaakt worden op een gezondere manier? Neem nu het voorbeeld van spaghetti Hieronder vindt u 2 borden, ze zien er allebei lekker uit niet? Het is telkens een bord spaghetti, alleen anders klaargemaakt. Het eerste bord bevat 357 kcal, het tweede bord bevat 667 kcal.... een groot verschil, niet? Bij het linkse bord hebben we de spaghetti vervangen door courgettes, we gebruikten gemalen rundsvlees ipv gehakt en we bereidden dit alles in olijfolie.


gezonde voeding
snel afvallen / Turnhout / BMI


Misschien vindt u (net zoals ik) de gezondere versie wel lekkerder. En zoniet... moet je je ook de bedenking maken dat je misschien wel moet wennen aan je gezondere levensstijl en de nieuwe smaken...Ikzelf vond in eerste instantie gehakt lekkerder dan puur gemalen rundsvlees. Ondertussen eet ik al 2 jaar geen gehakt meer en de smaak van gemalen rundsvlees vind ik nu 10 x beter dan die van ons klassiek "gehakt"

... Laten we trouwens even eerlijk zijn...Als we een nieuwe wagen kopen en de verkoper vertelt ons dat benzine van het merk A slecht is voor onze wagen...dan kappen we deze er toch niet in zeker? Waarom doen we dit dan wel met ons lichaam?

We eten teveel koolhydraten, suikers en vetten, terwijl er voldoende gezonde alternatieven zijn. Google even en je vindt tal van recepten om koekjes te bakken zonder suiker en met een pak minder boter ! Met een beetje creativiteit kan je van bijna alle klassieke gerechten een gezondere variant maken. Probeer daarbij nog voldoende te bewegen en je bent al een flink eind op weg naar een gezond leven!

Succes!

Hulp nodig om een gezond eetpatroon aan te nemen? Neem dan contact met me op!gezonde voeding
snel afvallen / Turnhout / BMI


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page