top of page
  • Foto van schrijverElly

Een gezonde kerst

Bijgewerkt op: 24 nov. 2018


Kerst, een tijd vol gezelligheid, familie, vrienden, geschenken, .... en natuurlijk... lekker eten!

Maar hoe houden we het ook gezond?

Hoe voorkomen we dat we na de feesten enkele kilo's moeten vermageren?

Voor velen onder ons is gezelligheid onlosmakend verbonden met veel eten en .....veel calorieënVolgende tips zorgen ervoor dat je de feestdagen doorkomt zonder extra kilo's.

Bovendien zullen je gasten niet merken dat ze enkel gezonde voeding te eten krijgen.1) ALCOHOL. Wissel elk glas alcohol af met een glas water. Door veel water te drinken ga je de alcoholschade in je lichaam beperken. Kies ook voor de "gezondere" alcohol. Bier en zoete drankjes bevatten heel veel calorieën. Een rood wijntje is gezonder dan wit, maar laat ons stellen dat ook een glaasje bubbels (brut) of een droog wit wijntje best wel kunnen.

2) KOOLHYDRAATARM. Probeer je menu koolhydraatarm te houden. Gebruik bvb in plaats van toastjes witloofblaadjes bij het aperitief en maak een slaatje als voorgerecht.

Natuurlijk moet je niet alle koolhydraten schrappen maar door de koolhydraten te beperken voorkom je ook dat je al snel een opgeblazen gevoel krijgt.

3) SUIKERARM. Beperk toegevoegde suikers. Kies bvb voor fruit als dessert. Je kan ook chocoladefondue met pure chocolade en veel vers fruit presenteren als nagerecht. Keer op keer een voltreffer!

4) GEFRITUURD? Kies voor een gezondere manier van koken ipv frituren. Maak bvb. patatjes of groentefrietjes klaar in de oven.

5) EET RUSTIG EN GENIET. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Door rustig te eten geniet je meer en je krijgt sneller een verzadigingsgevoel.

6) EET NIET TEVEEL. Stop als je genoeg hebt! Beperk het aantal hapjes bij het aperitief en sla desnoods het nagerecht af ! Besef dat blijven eten alleen maar een slecht gevoel geeft achteraf!

7) LAS GEZONDE DAGEN IN. Las tussen de feesten door caloriearme dagen in. Een dagje vol groenten en fruit, en las eventueel ook een vegetarische dag in!

8) BEWEEG. Heb je de kans om op kerst even de benen te strekken? Trek je wandelschoenen aan en trek even de bossen in, voor de start van het feest of eventueel samen met het kerstgezelschap? Heb je het te druk met de voorbereidingen? Probeer dan tussen de feesten door enkele sportieve activiteiten in te lassen.


AFVALLEN EN GEZOND ETEN


Ben je momenteel aan het vermageren? Las dan even een rustperiode in met de feestdagen. Geniet van de gezellige momenten. Focus je deze dagen op je gewichtsbehoud ipv afvallen. Met bovenstaande tips zal het je zeker lukken!


FIJNE FEESTEN !!!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page