top of page
  • Foto van schrijverElly

Granola-ontbijt-taart


snel afvallen Turnhout/Kasterlee

Dat granola met yoghurt en fruit een gezonde start van de dag is, weten de meeste onder jullie al. Maar afgelopen weekend stak ik dit ontbijt in een leuk , nieuw jasje!


Ik maakte er een taart van. Makkelijk en lekker. En bovendien ziet het er fantastisch uit!

Want, bekijk nu zelf de foto van dit artikel : aan zo'n ontbijttafel wil je toch graag bij aanschuiven?


De gezondheidsvoordelen : granola en havermout : dit zijn complexe koolhydraten : Ze geven je veel energie, maar het voornaamste is dat ze deze energie gedoseerd geven : je blijft lang energie behouden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een wit broodje : dit geeft energie, maar slechts voor even, daarna wordt je moe en hongerig.


Skyr of Griekse yoghurt : bevat meestal (opletten welke soort je koopt) meer eiwitten dan gewone yoghurt. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor onze spieren. Je kan natuurlijk ook soyayoghurt gebruiken.


Aardbeien : bevatten veel vitaminen en weinig calorieën lees ook deze blog over aardbeien : Aardbeien tijdens een dieet


Zaden en pitten : Je kan verschillende soorten zaden en pitten gebruiken als garnering voor deze taart : ze hebben elk hun specifieke gezondheidsvoordeel. Eén ding is zeker : ze bevatten allemaal veel vitaminen en mineralen en zijn supergezond!


Zwarte bessen : Zitten boordevol vitaminen : Ze behoren tot mijn lijstje van 10 gezondste voedingsmiddelen : Zie hier de lijst


Hoe maak je de taart?


Meng in een kom :

100 gr granola (ik gebruikte zelfgemaakte),

100 gr volkoren havermout,

100 gr haverzemelen

12 gr bakpoeder


Smelt 40 gr boter, doe hier 2 eitjes bij en een flinke scheut honing (naar smaak). voeg dit mengsel bij de kom met havermout en meng goed onder elkaar.

neem een springvorm (voor het bakken van bisquit) en leg op de bodem bakpapier. Doe hierop het mengsel en druk het stevig aan. Indien je geen springvorm hebt, kan je ook gewoon een bakplaat met bakpapier gebruiken en zelf een ronde vormen van ongeveer

25 cm.


Plaats in een voorverwarmde oven van 180° en bak gedurende 15 a 20 minuten. Hou na 15 minuten de oven goed in het oog. Havermout kan plots snel verbranden. Ikzelf nam de taart na 19 minuten uit de oven.


Garneer de taart met skyr of soyayoghurt. doe hierboven verse aardbeien, zwarte bessen en enkele zaden en pitten. Eventueel kan je nog enkele "strepen" honing over de taart doen.Eet smakelijk!!

Heb je zelf nog originele ontbijtrecepten? Laat het dan zeker weten!161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page