top of page
  • Foto van schrijverElly

Happy healthy christmas gifts !

De Sint is nog maar net terug huiswaarts gekeerd en we denken alweer aan een andere vriendelijke man met witte baard ! Onze brievenbussen (zowel deze voor onze deur als ons "virtueel exemplaar)worden ook dit jaar weer overstelpt met cadeautips voor Kerst !

Ook bij mij begint de zoektocht naar een geschikt cadeau voor ieder van mijn kroost en naaste familie.

Ik geef je alvast enkele tips als je een "gezond cadeautje" wil geven


1) Een spiraalsnijder. Voor mij is dit een absolute must-have ! Daar ik vaak koolhydraatarm eet, gebruik ik dit toestel bijna dagelijks. Courgettes, bietjes of wortelen, ze worden door deze machine in sliertjes omgetoverd. 2 minuutjes in de wok met een beetje olijfolie, wat peper en zout en je hebt een lekkere vervanger voor pasta.


2) gezond Kookboek ( Pascal Naessens, Sandra Bekkari...). Al heb ik er soms een beetje moeite mee omdat er toch in sommige recepten veel vet wordt gebruikt, over het algemeen zijn de recepten van Pascal en Sandra gezond, licht en lekker... Bovendien gaat het meestal over gerechten die snel klaar zijn en met geen lange lijst van ingrediënten. Wat het voor mij helemaal top maakt is dat er ook veel recepten in voor komen die koolhydraatarm zijn.


3) een mandje vol gezonde spulletjes. Het is een klassieker maar de meeste mensen zijn er blij mee: een mandje vol gezonde lekkernijen. Vul de mand met fruit, noten, volkorencrackers, koolhydraatarme koekjes, een flesje olijfolie en notenolie, noem maar op!!

TIP : Maak een mooie doos met de tekst : "Voor iemand die al alles heeft" of met "de goede-voornemens-box" en stop deze vol (ingepakte) gezonde voedingsmiddelen en gadgets....


4) een soepmaker. Een supersnelle manier om soep te maken; mixen en koken gebeuren tegelijkertijd. Je kan er ook smoothies in bereiden. Ik moet echter een kanttekening bij dit cadeautje maken, bij gemixte soepen worden de vezels van de groenten vaak stuk gemaakt bij het mixen.


5) sportartikelen. Soms kan een cadeau aanleiding geven tot....meer bewegen, een voetbal, schaatsen, een tennisracket, misschien zelf een fitbit.


6) gezonde potten en pannen. een wokpan, een antikleefpan, een grillpan, allemaal pannen waarin gezond kan gekookt worden. Vul de wokpan eventueel nog met enkele gezonde ingrediënten, olijfolie, volkorenpasta,....


7) een dagje welness of een sportabonnement. Niets is heerlijker dan een lekker dagje ontspannen. Wil je iets actiever geven? Ga dan voor een abonnement voor zwemmen, aquagym of schaatsen of voor een éénmalig spectaculaire gebeurtenis zoals (indoor) skydiven of flyboarden. Voor het laatste zal de ontvanger nog wel even geduld moeten oefenen, maar geloof me, het is echt de moeite!


8) een massage aan huis. Geef een massage aan huis cadeau. Heerlijk toch, ontspannen zonder dat je je hoeft te verplaatsen. (zo kan je ook zonder probleem een glaasje bubbels drinken) Geef eventueel de fles ook als cadeau!


TIP : Geef een doos met 52 enveloppen cadeau : De ontvanger mag elke week één enveloppe openen. Hierin kan je grappen, tips, enkele bonnen verwerken, een filmticket, een tegoedbon van de schaatsbaan, .....


TIP 2 : Ons gezin heeft een jaarlijks traditie op Kerst : wij kopen elk een 3 a 4 tal cadeautjes voor (in totaal) €10. Deze komen na de maaltijd allemaal in het midden van tafel terecht. Ieder gooit nu om de beurt met een dobbelsteen.

Bij 1 : mag je een cadeautje nemen.

Bij 2 : moet je je cadeautje naar rechts doorgeven

Bij 3 : mag je met iemand anders wisselen van cadeautje

Bij 4 : moet je een cadeautje terugleggen

Bij 5 : moet je je cadeautje naar links doorgeven

bij 6: heb je een cadeautje voor je liggen? Dan mag je het open doen


De bedoeling is om ook gekke cadeautjes erbij te steken (een rol toiletpapier, een gekke kerstmuts, bolletjeskousen,....) Je kan natuurlijk ook eten erin verwerken : een doosje met nootjes, een appel, een flesje bier... (al is dat een beetje minder gezond maar de boog kan niet altijd gespannen staan !). Je kan natuurlijk ook kleine opdrachten in dit spel verwerken. Wij vinden dit spel altijd superleuk !Misschien een beetje vroeg maar toch : alvast FIJNE FEESTEN !!


Wil jij snel enkele kilo's kwijt ? Neem dan snel contact met ons op
85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page