top of page
  • Foto van schrijverElly

Healthy Trend : Wandelmeetings

In mijn praktijk leer ik in de eerste plaats een gezond voedingspatroon aan bij mijn klanten, zonder hierin extreem te gaan. Dus geen speciale voeding, gewoon zaken die je in elke supermarkt kunt kopen. Healthy usual stuff, zoals groenten en fruit, vis, roggebrood, eitjes,....


Maar we bekijken ook het slaappatroon, of de persoon al dan niet veel stress heeft en natuurlijk bekijken we of hij of zij wel voldoende beweegt. Men hoeft voor mij echt niet extreem te gaan sporten. Vind je sporten leuk? Super!! Deed je al een paar pogingen maar vind je het echt maar niets? Probeer dan gewoon voldoende te bewegen door dagdagelijks bezigheden. Met andere woorden, koppel iets nuttig aan je beweging : Wandel naar de bakker, doe de kinderen met de fiets naar school, poets je huis, werk in je tuin. Heb je een zittend beroep, probeer dan regelmatig even rond te lopen, haal koffie, neem de trap ipv de lift,... en doe eens een wandelmeeting!!


Steeds meer bedrijven staan open voor deze vorm van overleg : Barak Obama, Steve Jobs, Mark Zuckerberg zijn fervente voorstanders. Het is dan ook bewezen dat een wandelmeeting tal van voordelen biedt :


GOED VOOR JE GEZONDHEID : goed voor je rug, spieren, spijsvertering en calorieverbranding


BOOST JE CREATIVITEIT : je denkt veel meer out of the box


PRODUCTIEVER (betere focus) : tijdens een wandelmeeting worden er sneller beslissingen genomen en de productiviteit stijgt met 30%


BEVORDERT TEAMSPIRIT​Waar moet je op letten?

Start klein : bvb 1 op 1​

Communiceer duidelijk op voorhand​ (zodat men de juiste schoenen, jas bij heeft...)

Stippel de wandeling op voorhand uit​. Zodat je je kan focussen op de meeting zelf.

Eventueel informatie afdrukken ( je kan namelijk geen powerpoint tonen)​

Laat iemand onderweg enkele korte punten notuleren voor het verslag ​

Deed jij reeds een wandelmeeting? Neen? Probeer het dan eens !!

Reeds ervaring mee? Laat je even weten hoe het was? Of heb je eventueel nog tips voor anderen? Wij horen het graag!


P.S. Ook privé kan je deze trend door trekken natuurlijk! Ga je lekker een tas koffie drinken met je vriendin? Trek dan eerst een uurtje jullie wandelschoenen aan en trek het bos in! HEERLIJK!
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page