top of page
  • Foto van schrijverElly

Kerstmis : Gezonde Cadeautjes

Bijgewerkt op: 24 nov. 2018

Kerstmis komt razendsnel nabij. Nog vlug enkele cadeautjes kopen.

Maar welk cadeautje ? Op internet vind je zoveel dat je na enkele uren surfen helemaal niet meer weet wat kopen.


Ik geef je enkele tips als je een "gezond cadeautje" wil geven


1) Een spiraalsnijder. Voor mij is dit een absolute must-have ! Daar ik vaak koolhydraatarm eet, gebruik ik dit toestel bijna dagelijks. Courgettes, bietjes of wortelen, ze worden door deze machine in sliertjes omgetoverd. 2 minuutjes in de wok met een beetje olijfolie, wat peper en zout en je hebt een lekkere vervanger voor pasta.

2) Kookboek van Pascal Naessens. Al heb ik er soms een beetje moeite mee omdat er toch in sommige recepten veel vet wordt gebruikt, over het algemeen zijn de recepten van Pascal gezond, licht en lekker... Bovendien gaat het meestal over gerechten die snel klaar zijn en met geen lange lijst van ingrediënten. Wat het voor mij helemaal top maakt is dat er ook veel recepten in voor komen die koolhydraatarm zijn.

3) een mandje vol gezonde spulletjes. Het is een klassieker maar de meeste mensen zijn er blij mee: een mandje vol gezonde lekkernijen. Vul de mand met fruit, noten, volkorencrackers, koolhydraatarme koekjes, een flesje olijfolie en notenolie, noem maar op!!

4) een soepmaker. Een supersnelle manier om soep te maken; mixen en koken gebeuren tegelijkertijd. Je kan er ook smoothies in bereiden. Ik moet echter een kanttekening bij dit cadeautje maken, bij gemixte soepen worden de vezels van de groenten vaak stuk gemaakt bij het mixen.

5) sportartikelen. Soms kan een cadeau aanleiding geven tot....meer bewegen, een voetbal, schaatsen, een tennisracket, misschien zelf een fitbit.

6) gezonde potten en pannen. een wokpan, een antikleefpan, een grillpan, allemaal pannen waarin gezond kan gekookt worden. Vul de wokpan eventueel nog met enkele gezonde ingrediënten, olijfolie, volkorenpasta,....

7) een dagje welness of een sportabonnement. Niets is heerlijker dan een lekker dagje ontspannen. Wil je iets actiever geven? Ga dan voor een abonnement voor zwemmen of schaatsen of voor een éénmalig spectaculaire gebeurtenis zoals (indoor) skydiven of flyboarden. Voor het laatste zal de ontvanger nog wel even geduld moeten oefenen, maar geloof me, het is echt de moeite!TIP : Geef een doos met 52 enveloppen cadeau : De ontvanger mag elke week één enveloppe openen. Hierin kan je grappen, tips, enkele bonnen verwerken, een filmticket, een tegoedbon van de schaatsbaan, .....


FIJNE FEESTEN !!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page