Elly
Lekkere, gezonde wafels
Bijgewerkt op: 26 jan. 2020
Pompoenwafels, je moet er maar opkomen.. In dit recept wordt er geen boter gebruikt (enkel om je wafelijzer in te vetten). Bovendien wordt de hoeveelheid bloem gehalveerd. De suiker wordt vervangen door "Zusto", een 1 op 1 suikervervanger op basis van vezels. Ik gebruik hiervan ook veel minder dan bij een traditioneel wafelrecept.
Het weglaten en verminderen van de bovenstaande ingrediënten wordt opgevangen door het gebruik van pompoenvlees en appels. Het maakt deze wafels een stuk gezonder dan de klassieke versie.
ingrediënten :
300 gr pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
2 zoete appels, geschild en in stukjes
100 gr speltbloem, 50 gr havermoutmeel en 100 gr amandelmeel
100 ml amandelmelk en 4 eieren
50gr zusto (je kan ook stevia of kokosbloesemsuiker gebruiken, neem dan 2 el)
2 tl speculaaskruiden, 1 tl kurkuma, 1 tl baksoda (of een zakje bakpoeder)
een beetje zout
bakboter (om het wafelijzer in te vetten)
Kook de verse pompoenblokjes gedurende 12 minuten. Gebruik je pompoenblokjes uit de vriezer dan is 6 minuten voldoende. Laat ze even uitlekken in een zeef. Mix de appelblokjes tot mousse. Doe de pompoen en de appels in de keukenmachine en doe er de overige ingrediënten bij : (hou de zusto nog even opzij.)
Mix tot een egaal beslag. Doe daarna de zusto er rustig bij. warm het wafelijzer op en vet in met een beetje boter (elke keer opnieuw) schenk het beslag in het midden van het ijzer en verdeel het een beetje. Bak 2 tot 3 minuten! ... Smakelijk !
Lees ook : hoe gezond is pompoen?
Tip : Je kan de wafels ook zonder speculaaskruiden en kurkuma bakken.
Regelmatig test ik één of ander recept uit, of ik experimenteer al eens met bestaande recepten. Zo probeer ik klassieke gerechten in een "gezondere vorm" te gieten.
Wil jij graag op de hoogte blijven van mijn culinaire resultaten?
Vul dan ons contactformulier in en vermeld "recepten" bij bericht : CONTACT
