top of page
  • Foto van schrijverElly

Magnum, Raket of sorbetijs?

Hoge temperaturen doen ons verlangen naar koude lekkernijen : ijsjes!

En er is een heel ruim aanbod : Magnum, softijs, waterijsje, roomijs, yoghurtijs, cornetto.....Tijdens een dieet mag je echter deze lekkernij vaak niet eten, maar zitten er dan echt zoveel calorieën in één bolletje ijs?


Raket : 40 kcal

Sorbetijs : (1 bolletje ) 40 kcal

Yoghurtijs : ( 1 bolletje ) 70 kcal

Calippo : 95 kcal

Roomijs : 1 ( bolletje ) 100 kcal

Softijs : ( 1 portie) 155 kcal

Cornetto Classic : 240 kcal

Cornetto aardbei : 200 kcal

Ben en Jerry : tussen de 100 en 135 kcal (1 bolletje)

Magnum Classic : 260 kcal


Best een groot verschil, niet?

Waterijsjes en sorbetijs zijn vaak de beste keuze. Dit komt omdat ze op basis van water zijn gemaakt i.p.v. melk. Roomijs bevat bijvoorbeeld 3,4 gram verzadigd vet per bolletje. Vaak denken we een stuk minder calorieën binnen te krijgen bij het eten van yoghurtijs omdat deze minder verzadigde vetten bevatten dan roomijs, maar om de smaak te compenseren wordt er vaak veel suiker toegevoegd. Wist je trouwens dat het koekje tussen de 40 en 70 kcal bevat?Tot zover de calorieën en vetten, maar wat is er nu gezond?

Tijdens een dieet probeer ik de mensen op weg te helpen naar een gezond voedingspatroon omdat ik ervan overtuigd ben dat we zo ons volledig lichaam in balans brengen en dit is de basis van een energiek en slank bestaan.

Als je af en toe een ijsje eet, is dit echt niet zo ongezond. Zelf eet ik echter zelden een ijsje omdat ik probeer om de hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in mijn voeding te beperken. Verder zitten er in waterijsjes zoals de raket vaak chemische kleurstoffen

( E nummers). Je kan ook waterijsjes maken van zero frisdranken, maar ook dat is niet echt gezond te noemen.

Wat ik wel doe?

In de diepvries heb ik een zak met rode vruchten. Ik neem een potje yoghurt ( wat ook koud is omdat het uit de ijskast komt), doe dit samen met een handvol diepgevroren rode vruchten ( en eventueel wat stevia) in de blender en mix tot een smeuïg geheel. Om direct op te eten! Deze "softijs" is lekker en gezond.

Je kan natuurlijk ook zelf lekkere waterijsjes maken met vruchtensappen. Of... wat mijn kinderen superlekker vonden toen ze klein waren : bevroren bananen ! Je doet de banaan uit de schil, wikkelt ze in zilverpapier en steekt ze in de vriezer. Wanneer je de banaan uit de vriezer neemt, wacht je enkele minuutjes, daarna is ze “beetgaar”.


Wil jij graag een gezond weekschema met lekkere light recepten? Neem dan contact met me op !

Elly van FATescape88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page