top of page
  • Foto van schrijverElly

Mijn fitbit

Bijgewerkt op: 24 nov. 2018

De oorspronkelijke bedoeling was om mijn aantal stappen bij te houden. Maar deze armband doet veel meer!!

Slapen

Ik ben een moeilijke slaper....ik slaap veel te weinig.....dit is verleden tijd. Mijn fitbit houdt mijn slaapritme bij en vertelt me precies hoelang ik in diepe slaap of in mijn remslaap was gedurende de nacht. Bovendien geeft hij me tips om beter te slapen.

Eveneens geeft hij aan wat een normaal slaapritme is en kan ik een persoonlijk doel instellen. Ik merk echt een verschil in mijn slaappatroon, gewoon omdat je op bepaalde zaken attent wordt gemaakt!! Super gewoon!!


Kcal en stappen

Mijn Fitbit houdt mijn aantal stappen en verbruikte kcal bij. Wat heel leuk is : hij geeft complimentjes als ik mijn (zelfingesteld) doel heb bereikt. Eveneens kan je instellen dat hij je waarschuwt indien je bvb een uur niet gestapt hebt.

In mijn praktijk gebruik ik de fitbitdata ook om mensen nog meer op maat te begeleiden. De data komt automatisch bij mij binnen en zo kan ik de cliënt bvb, indien hij die week niet voldoende bewoog, hierin bijsturen.


tracker

Misschien heb je in andere blogpost of op mijn website al gelezen dat ik aan lange afstandswandelen doe. Je kan je Fitbit instellen op verschillende sporten. Hij gaat dan bvb je aantal stappen, km, kcal voor die activiteit meten. Indien ik bovendien mijn locatie deel, onthoudt hij mijn volledig traject en kan ik de wandeling later delen met andere wandelaars.


Hartslag

Voor vetverbranding is je hartslag heel belangrijk. de ideale hartslag tijdens het sporten is een 60 à 70 % van je maximum hartslag. Met de Fitbit kan je tijdens het sporten continu je hartslag in het oog houden.#Fitbit

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page