top of page
  • Foto van schrijverElly

NOOIT MEER DIËTEN!

Dagelijks begeleid ik mensen die willen afslanken. Toch luidt de titel van deze blog "nooit meer diëten", beetje tegen mijn winkel, toch?


Laat het me even uitleggen : voor velen wordt onder diëten hetzelfde verstaan als afvallen, afslanken, vermageren. Daar is niets mis mee natuurlijk... Maar als je vermeldt dat je aan het diëten bent, denken mensen vaak dat je

-weinig eet

-eenzijdig eet (denk maar aan "het soepdieet", het koekjesdieet,...)

-honger hebt

-niet lekker eet

-niet meer gezellig bent


Alhoewel ik het woord "dieet" vaak gebruik, ook in mijn blogs en op mijn website, vind ik het woord dieet geen fijn woord, net omdat het door velen wordt gelinkt aan bovenstaande opsomming. Als dit bij jou het geval is, dan geef ik je 1 goede raad : Ga NOOIT meer op dieet! Want als je bovenstaande dingen doet, ga je op termijn alleen maar dikker worden.


Ik raad jou net het tegenovergestelde aan : Wil jij vermageren? Gezonder leven?


- eet voldoende en eet vaak (maar wel veel groenten en fruit, volgranen,...)

- eet gevarieerd (vlees, vis, elke dag andere groenten en fruit,....)

- eet als je honger hebt en voorkom dat je echt "grote honger" krijgt want dan ga je graaien, ga ook nooit met honger slapen (eet desnoods nog een beetje soep)

- eet lekker ! Er zijn zoveel lekkere gezonde voedingswaren; zoek, experimenteer met recepten, proef eens iets nieuws (en proef het enkele keren, soms moeten we wennen aan een nieuwe smaak )

- Doe gezellig mee! Niet met het eten van al die chips en koekjes, maar neem een bordje noten, olijven, snoeptomaatjes enz.. mee als je ergens op bezoek gaat, sluit je zeker niet op en blijf sociaal actief tijdens "je afslankperiode". Tenslotte moet je het ook voor daarna leren om van al caloriebommen af te blijven of je kilo's komen er snel terug bij. Haal je plezier en gezelligheid uit de gesprekken of spelletjes van die avond. Je hoeft je heus niet vol te proppen om een leuke tijd te beleven!!


Conclusie : Als je het woord diëten associeert met "kinkloppen" , doe het dan NIET, Ga liever voor een gezondere levensstijl ; beweeg en eet gezond en gevarieerd. Veel groenten, veel water, enkele stukken fruit, weinig toegevoegde suikers en witte graanproducten en je bent al een heel eind op weg!!Heb jij reeds enkele pogingen achter de rug om gezonder te leven of af te slanken maar lukt het je niet?

Neem dan contact met me op ! Ik help je!

snel afvallen / gezond vermageren / Kasterlee / Tielen144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page