top of page
  • Foto van schrijverElly

Tips voor een fitte vakantie

Bijgewerkt op: 2 jul. 2020


Op vakantie is het altijd wat moeilijker om je aan een gezond voedingspatroon te houden. Bereid je in ieder geval goed voor :

Waar kan ik gezond uit eten gaan op mijn vakantiebestemming? Waar vind ik verse producten, kan ik enkele producten van thuis meenemen?

Maar geniet ook zeker van wat de streek te bieden heeft, wees nieuwsgierig !

Ben je lang onderweg? Start je vakantie dan met zelfgemaakt voedsel voor onderweg Maak misschien eens een salade-jar? Of beleg enkele wraps met veel groenten.


Verdere tips voor tijdens je vakantie :


Drink voldoende water

Drink, net als je thuis zou moeten doen, minimum 2 liter water per dag.

Bij warm weer vraagt je lichaam om vocht. Het kent echter het onderscheid niet tussen honger en dorst. Heb je honger? Drink dan eerst een groot glas water en wacht 10 minuten, vaak is je “honger” dan over!


Beweeg

Geen excuus op vakantie , je hebt nu wel tijd!! Probeer voldoende te bewegen. Als het kan, meer dan thuis. Zo compenseer je een beetje wat je meer eet tijdens je vakantie. Want laat ons eerlijk zijn, op vakantie zondigen we een beetje meer.


Geniet van je eten….

En dat zondigen kan best, maar let erop dat je geniet! Eet rustig en kauw goed. Een koekje, ijsje, een glaasje wijn, moeten kunnen maar wissel af met snackgroentjes en een stuk fruit!


…… en overdrijf niet

Vermijd pizza’s, croissant, stokbrood, ga voor zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. En vooral…stop als je genoeg hebt!


Slaap voldoende

Slaap is altijd belangrijk. Ga je kamperen? Probeer dan eerst je lucht of slaapmatras thuis eens uit. Drink niet teveel alcohol of koffie. Deze dranken zorgen voor een slechte nachtrust.


Hou ook op vakantie de ongezonde voedingsmiddelen uit je vakantiehuis of tent!

Chips, borrelnootjes, blokjes kaas, als je het voor je neus staat, kan je er maar moeilijk af blijven. Haal het dus simpelweg niet in huis.


Neem (kleine zaken) van thuis mee

Je favoriete kruiden, een favoriete light dressing, een handige drinkbus… Heb je meer plaats? Dan kan je misschien ook groentenwraps meenemen, of..je kan gezonde spaghettisaus diepgevroren meenemen, voor je eerste maaltijd ter plaatse. Dit kan je dan met een volkoren of linzenspaghetti bereiden..


Wees niet verlegen…

Om op restaurant te vragen achter extra groenten ipv friet

Om je B&B uitbater te vertellen wat je graag wilt als ontbijt

Om een voorgerecht te nemen ipv een hoofdgerecht

Om te vragen om de dressing niet over de salade te doen

Maar vooral : Enjoy and have a very nice holiday !!


Wil je graag recepten voor op vakantie? Klik dan hier


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page