top of page
  • Foto van schrijverElly

Voorbereid de zomer in, hoe doe ik het?

Bijgewerkt op: 20 jun. 2019BMI / Snel afvallen / meer energie

Dag 27 : VRIJDAG 08/06


Jullie hebben al even niets meer van mij gehoord maar hier ben ik weer. Gisterenmorgen heb ik mij een laatste keer gewogen : het einde van mijn challenge..zoals ik eerder vermeldde ben ik enkele dagen vroeger gestopt omdat we drie dagen gaan trekken in Oostenrijk ( ook hierover volgt een blog) ik schrijf deze laatste toevoeging aan mijn “ challengeblog” in de wagen tijdens onze zoveelste file. 🤨 nog 2 uur rijden ( in slowmotion) en we arriveren in Salzburg!


het verdict van de challenge


Gewicht : van 63,8 naar 58,6

Vetgehalte : van 25,20 naar 22,6 ( terug een beetje omhoog dus)

BMI : van 22,1 naar 20,3


JOEPPPIIIEEE : Hier ben ik natuurlijk wel blij mee..

Maar als ik denk aan wat ik vandaag al allemaal achter de kiezen heb, denk ik dat mijn gewicht nu wel terug een beetje hoger zal zijn .. gelukkig heb ik enkele dagen geen weegschaal ter beschikking 😜 .


We gaan echter 3 dagen heel actief zijn en elke dag een 7 tal uren wandelen, met “UPS en DOWNS” letterlijk ! De weersvoorspellingen zijn gunstig : 31 graden ( of eigenlijk toch al te warm).

Tijdens zulke lange wandelingen eet ik elke 90 minuten iets. En daar zijn wel degelijk koolhydraten bij.. ik ga er ook een blog over schrijven...


Wil jij ook nog enkele kilo’s kwijt? Doe dan ook mee aan de challenge..Dag 17 : WOENSDAG 29/05


Dag 17 en vandaag heb ik zin in zoet ! Ik wil graag een chocolaatje eten (maar ik ga het niet doen!!) Dan maar enkele zoete aardbeien in mijn mond maar de drang gaat niet over.

Dus wijzig ik mijn planning voor vandaag en ga ik vanmiddag enkele lekkere koolhydraatarme pannekoekjes bakken. Ik ga er aardbeien en stevia opdoen. Normaal stond er soep op het menu, die bewaar ik dan maar voor vanavond. Moet kunnen!


Wij hebben een korte wandelvakantie geboekt naar Oostenrijk. De schoonouders komen "katsitten" dus we kunnen met een gerust hart vertrekken. Alleen ga ik dan mijn 4-wekenchalleng enkele dagen vroeger moeten beëindigen. Diëten als je enkele dagen gaat trekken van hut naar hut lijkt me niet slim. Het is ook een beetje eten wat er voorhanden is.


Vanmorgen gaf de weegschaal nog steeds 60 kg aan. Ik blijf hangen dus. HELP, HELP.....


Ik zal een tandje moeten bijsteken....ppppfffff.......
Dag 14 : ZONDAG 26/05


Dag 14 : Wat een weekend ! Voor diegene die het nog niet wisten: ik doe aan lange afstand wandelen samen met mijn oudste dochter . Ons jaarlijks hoogtepunt is "de zotte 50 van Gheel" en dit omdat het hier allemaal om begon. Een voorstel een 4-tal jaren terug met Kerst ; gaan we daaraan meedoen mama? En met enkele glazen wijn op antwoord ik net iets sneller JA ! Ondertussen was afgelopen zaterdag onze 3 de deelname, hopelijk volgen er nog vele!! Top organisatie en een mooie tocht!


Maar ; voor deze tocht heb ik wel een pauze in mijn dieet ingelast. Tijdens 50 km wandelen verbruik ik ongeveer 2500 calorieën extra. Tijdens zo een prestatie een dieet opvolgen is niet echt slim. Ook je koolhydraten beperken tijdens zo'n dag is niet aan te raden.


Wat ik wel deed is zelf havermoutkoekjes bakken : hiermee had ik een combinatie van snelle (chocoladevlokjes en rozijnen) en trage koolhydraten (havermout). Onderweg waren er bevoorradingsposten met allerlei lekkers : ik at wel een sandwich met kaas in de ochtend, een koude pasta halverwege de tocht, tussendoor enkele havermoutkoekjes. Wat liet ik links liggen? suikerwafels, rijsttaartjes, een ijsje....


Maar na 40 km is ons hoogtepunt van de tocht : vorige jaren een Brugse zot, dit jaar "een vals paterke". Na enkele weken alcoholvrij heb ik toch wel genoten van dit lekker biertje (tja, ik blijf een bourgondiër).


Vandaag werd dan wel een heel rustige dag. Even bekomen. Vanmorgen op de weegschaal :


Gewicht : van 63.8 kg naar 60 kg

BMI : van 22.1 naar 20.8

Vetpercentage : van 25.2% naar 21.6%


Dit weekend was dus meer om op gewicht te blijven (vrijdag gaf de weegschaal 60.1kg aan). Vanaf morgen ga ik mijn gezond eetpatroon weer verder zetten. Wordt vervolgd......Dag 10 : WOENSDAG 22/05


Dag 10 : Ik kreeg afgelopen dagen al verschillende malen de opmerking : Ben jij op dieet? maar jij moet toch niet afvallen! En gelijk hebben ze, ik hoefde helemaal niet af te vallen. Mijn BMI zat goed, mijn vetgehalte ook. Waarom doe ik het dan ? Wel, ik heb toch enkele goede redenen om deze kuur te volgen :


1) Ik was 4 kg zwaarder dan vorige zomer (lees : de helft van mijn kleerkast zat net iets te strak ) ... ook die supermooie witte kokerrok die ik vorig jaar kocht, zonde!! (die wil ik echt niet moeten weg doen)


2) Als ik bijkom is dit alleen op mijn buik en krijg ik "lovehandles", mijn benen blijven altijd mager, hierdoor past geen enkele skinny jeans me nog ; mijn favoriete kledingstuk!

Ik moet dan voor mijn buik een maatje groter kopen waardoor de broek maar wat rond mijn billen "fladdert".


3) Maar de belangrijkste reden : ik at een beetje minder gezond dan voorheen en voelde me ook minder fit, had soms toch wel een opgeblazen gevoel... niet dat ik me slecht voelde, maar als ik wat strenger op mijn voeding let ( en hiermee bedoel ik WAT ik eet, niet de hoeveelheid want ik eet de ganse dag door) dan voel ik me gewoon toch nog een stuk beter, energieker en blijer!!


Ik beschouw deze Restartkuur dus eigenlijk niet als een dieet of als een beperking, maar als een energieboost en een verrijking. Ik ben nog maar 10 dagen bezig en ik voel me terug fit en helemaal top!


En eerlijk is eerlijk...ik ben natuurlijk ook wel blij met die paar kilo's minder....kokerrok gij blijft bij mij !!resultaten :


Gewicht : van 63.8 kg naar 60.2kg

BMI : van 22.1 naar 20.8

Vetpercentage : van 25.2% naar 21.7%
Dag 7 : ZONDAG 19/05


Dag 7 van mijn 4 wekenprogramma ! In het weekend is het altijd moeilijker om je eetschema vol te houden. Al heb ik niet gezondigd. De weegschaal was nochtans weer niet zo vriendelijk voor me : -400 gr op 2 dagen. Maar ik mag niet klagen : Mijn resultaten na 6 dagen :


Gewicht : van 63.8 kg naar 61kg

BMI : van 22.1 naar 21.1

Vetpercentage : van 25.2% naar 22.6%


Vooral over mijn vetpercentage ben ik heel tevreden. Van de 2.8 kg die ik kwijt ben is 2.3 kg vet en 500 gr spieren. Ook bij mijn klanten hou ik dit altijd nauwlettend in de gaten. Omdat spieren meer calorieën verbruiken dan vet, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te behouden en zoveel mogelijk vet te verliezen. Bovendien zijn spieren veel compacter dan vet, dus als je meer vet verliest zal je figuur er sneller slank uitzien!

Om dit goed op te volgen beschik ik over een weegschaal die je vet- en spiermassa meet. Indien je teveel spieren verliest, zal ik je eetschema daaraan aanpassen en met je overleggen waar we meer beweging kunnen inlassen. Zo werken we aan je spierbehoud en opbouw! Er moet echter worden vermeld dat (tijdelijk)een beetje spieren verliezen bij een dieet bijna onvermijdelijk is.


Ik ga in ieder geval door en ga mijn eigen eet- en beweegschema ook een beetje aanpassen om niet meer spieren te verliezen. Wordt vervolgd..........
Dag 5 : VRIJDAG 17/05


Vandaag ben ik een beetje minder euforisch dan woensdag : na de geweldige eerste 2 dagen (-2kg) ben ik nu op 2 dagen tijd slechts 400 gr kwijt. Oke, op zich is – 2.4 kg op 4 dagen nog steeds super maar stiekem had ik toch wel op meer gehoopt. Maar we gaan gewoon door. Vandaag had ik wel een beetje honger.


Resultaat na 4 dagen dieet


Gewicht : 63.8 kg naar 61.4 kg

BMI van 22.1 naar 21.2

Vetpercentage : van 25.2 % naar 23.6% (dat is wel terug meer dan gisteren ☹)Hieronder mijn eetschema van de eerst 4 dagen :snel afvallen/gezonde BMI/Kasterlee

Indien jullie graag één van de recepten hebben uit bovenstaande lijst, stuur dan even een mailtje of ga naar ons contactformulier en vraag ernaar.


Ik ga er nog wat tegenaan, ik moet en zal mijn 5 kg kwijt geraken! Zondag breng ik jullie meer nieuws!! Wil jij ook nog kilo's kwijt? Wil jij er net zo stevig tegenaan gaan als ik?TOT ZONDAG!!DAG 3 : WOENSDAG 15/05


Afgelopen maandag startte ik met een 4 weken kuur.

Ik ben dus slechts 2 dagen bezig en wat een resultaat :


Van 63.8 kg naar 61.8 kg

BMI van 22.1 naar 21.4

vetpercentage van 25.2% naar 22.9%


Dit is veel beter dan ik had verwacht, gemiddeld vallen mijn klanten zo'n 6kg af tijdens de eerste 3 weken.


Misschien moet ik er dus ook wel bij vermelden dat mijn metabolisme wel zeer goed werkt, maar dit was zeker niet altijd zo. Door een gezonde levensstijl aan te nemen, de juiste dingen te eten, voldoende beweging...vaker te eten (minstens 5Xper dag), heeft mijn metabolisme wel een serieuze boost gekregen.


Ik wandel ook wel elke dag, aangezien ik meedoe deze maand aan de roze mars, via een collega-onderneemster 12 Change, die deze actie tegen borstkanker ondersteunt. 2 vliegen in één klap : en ik beweeg elke dag en ik steun mee het goede doel: Thanx voor de challenge, Ingrid Janssens (12 Change ).


Aanstaande vrijdag verklap ik jullie wat ik allemaal at deze week, en er volgt dan een nieuwe weging..en als ik 12 dagen bezig ben met het dieet volgt er een voor en na foto..... ik ben benieuwd!!!
DAG 1 : MAANDAG 13/05


Wat vooraf ging : Steve (mijn echtgenoot) wilde graag zijn buikje kwijt en vroeg mij om

een 4 weken programma op te stellen, hij wilde graag "beachproof" zijn. Ik stelde een programma voor hem samen en hij behaalde een super resultaat!


Dus afgelopen weekend bekeek ik mezelf in de spiegel en ik merkte op

dat mijn buikje ook wel wat "schade" heeft opgelopen afgelopen winter.

Hoewel ik voornamelijk gezond eet, ben ik wel een echte Bourgondiër,

met andere woorden, ik eet graag !


Tijd voor actie, want ook ik wil in " shape" zijn tegen de zomer!

En dus startte ik vandaag vol goede moed aan mijn 4 weken- actie ! en

ik zal regelmatig Mijn resultaten ( en de hoera's en de frustraties ) met jullie delen.


DOEL : - 5 kg en mijn buikje bikiniproof

HUIDIG GEWICHT : 63.8 kg

LENGTE : 1,70 m

HUIDIG BMI : 22,1

VETGEHALTE : 25,2 procent


Ik ga er echt voor de volle 100 % voor gaan !

Wil jij graag aansluiten en wil je ook nog wat kilo's en je buikje

kwijt voor de zomer? Doe dan met mij mee!

324 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page