top of page
  • Foto van schrijverElly

ZOMERSE COCKTAILS

Bijgewerkt op: 14 mei 2020

Ze smaken heerlijk, toch, onze zomerse cocktails? Bij zomerse temperaturen zijn ze superverleidelijk, heerlijke koele drankjes in allerlei kleuren! Maar er zitten vaak ook veel calorieën in zo'n zoete lekkernij! Denk maar aan een lekkere Margarita (tequila, sinaasappellikeur en limoensap) of een Island iced tea (wodka, gin, witte rum, triple sec, tequila, citroensap en cola), beide drankjes bevatten ongeveer 750 kcal! Van een caloriebom gesproken! Pina colada volgt op de voet met maar liefst 650 kcal!


Niet bepaald goed voor de lijn! En één drankje brengt je dieet al helemaal in de war!


Heldere, sterke dranken zijn echter wél lijnvriendelijk. Leng je gin aan met zero tonic en je komt er met 115 calorieën vanaf. Dit drankje kan je trouwens heel mooi serveren en op smaak brengen met allerlei kruiden; wat dacht je van ijsblokjes, komkommer, rozemarijn en enkele jeneverbesjes in je glas?


Al van een "skinny bitch" gehoord? Wodka met spuitwater en een schijfje citroen; slechts 70 kcal. Met dit drankje kan je experimenteren : limoen, munt, aardbei of komkommer. Dit kan nog wel tijdens een dieet, niet?

Op een avondfeest is een glaasje champagne wel op zijn plaats. En gelukkig verovert champagne en cava brut met slechts 75 kcal een plaatsje naast onze skinny bitch !

Reken 50 kcal per glas cider, 55 kcal voor aperitieven op basis van wijn, 90 kcal per glas wodka, 120 kcal voor een glas whisky en 130 kcal voor een martini.


Wie op de calorieën let, kan ook nog wel een oogje dichtdoen voor een cosmopolitan (wodka, triple sec, veenbessensap en limoensap) 150 kcal en voor een mojito (rum, limoen, rietsuiker en verse muntblaadjes) 160 kcal


En een wijntje dan?

De meeste droge wijnen bevatten tussen 80 en 90 kcal per glas.

De energetische waarde van likeurwijnen ligt rond 100. Let ook op voor zoete wijnen, die tot 150 kcal per glas kunnen bevatten.

En een pintje dan?

Reken 105 kcal voor een pils van 25 cl, 110 kcal voor een witbier, 130 voor een kriek, 160 voor een abdijbier, en meer dan 200 kcal voor een Guinness. Het spreekwoord 'Waar de brouwer is, hoeft de bakker niet te zijn' bevat dus wel wat waarheid.


Niet-alcoholische dranken of de cocktail- vervangende mocktails zijn evenmin onschuldig. Een glas fruitsap bevat toch zowat 100 kcal, en een frisdrank (niet de lightversie) levert makkelijk 150 kcal. Best veel, niet?


Je kan natuurlijk ook voor smaakwater gaan, lekker gekoeld in grote dispenderpotten, oogt leuk en het is ook nog eens een superdorstlesser op warme dagen!!207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page