Af en toe gebruik ik Zusto. Niet veel, omdat ik suikertoevoegingen altijd tracht te vermijden. Maar sommige gerechten schreeuwen om dat beetje extra zoet.
En dan gebruik ik Zusto. Zusto heeft enkele voordelen tov andere suikervervangers :
1) Zusto vervangt suiker in een verhouding van 1 op 1. Dat betekent dat je bestaande recepten niet aan hoeft te passen.
2) Veel suikervervangers zijn niet geschikt om mee te bakken, Zusto wel!
3) Zusto laat de bloedsuikerspiegel niet stijgen
4) Aan Zusto komt nauwelijks chemie aan te pas, het bestaat grotendeels uit vezels.
Deze volwaardige suikervervanger is ideaal voor het op smaak brengen van diverse soorten gebak, desserts en andere zoete lekkernijen.
Zusto bevat 4 keer minder calorieën dan 'gewone' suiker. Het maakt slagroom steviger en voller, geeft ijs een fijner en warmer mondgevoel en tot slot laat het jam beter geleren, en doet het fruitsmaken beter tot zijn recht komen.
Tip: Voeg Zusto geleidelijk toe om klontering te vermijden. (durft te gaan klonteren bij samenvoegen met vocht.
Ingrediënten: vulstof (polydextrose), oplosbare vezels uit mais, vezels uit chichorei en zoetstoffen (isomalt, erythritol, sucralose).
Voedingswaarden per 100 gram: Energie: 403 kj/98 kcal Vetten: 0 g waarvan verzadigde vetzuren: 0 g Koolhydraten: 29 g waarvan suikers: 0,9 g Eiwitten: 0 g Zout: 0,1 g
Nog niet overtuigd?? Lees dan onderstaand bericht van Radio 2 :
Comments