Gevulde paprika

In de zomer eet ik graag slaatjes. Maar toch ook weer niet elke dag! Af en toe heb ik zin om iets klaar te maken in de oven, zoals deze gevulde paprika's.

Je kan paprika's met meerdere zaken opvullen maar dit vind ik zelf een heel lekkere vulling :

Ingrediënten (voor 4 "helften")

- 200 gr gemalen rundsvlees

- 300 gr babyspinazie

- 150 gr ricotta

- 50 gr Parmezaanse kaas

- 1 bol mozzarella of 1 potje smeerkaas slankie

- 1 ui (fijngesnipperd)

Bak de ui en het gemalen rundsvlees in een diepe pan. Voeg kruiden toe naar smaak (peper, zout, look,..)

Roerbak de spinazie totdat hij "geslonken" is. Neem hem uit de pan en snij hem in kleine stukken, voeg bij het vleesmengsel. Laat nu het mengsel een beetje afkoelen.

Was en halveer ondertussen de paprika's en haal de pitjes eruit.

Doe de ricotta en de Parmezaanse kaas bij het afgekoelde mengsel. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout! Vul hiermee de paprika's en leg ze in een (met een beetje olie ingevette) ovenschaal. Leg op elke halve paprika nog een schijfje mozzarella. Bak gedurende ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Ik serveer hierbij steeds bloemkoolrijst met een worteltje onder. (2 wortelen en 400 gr bloemkoolrijst)

Neem 2 wortelen en snij deze en kleine reepjes. Wok ze even in een wokpan, voeg na 5 minuten de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout!

SMAKELIJK!!

Fat-Escape

Zellekens 8

2460  Tielen

België

Adres Fat-Escape
  • Facebook messenger Fat-Escape
  • Facebook Fat-Escape
  • Pinterest Fat-Escape
  • Instagram Fat-escape

Restart dieet  |  LignaVita  |  Cryolipolyse | Lymfedrainage | Proteïne dieet  |  Snel gezond afvallen

© 2019 by Elly Stevens.