Recepten voor aperitiefhapjes






Koolhydraatarm aperitiefhapje
Supersnel klaar : rooster 2 soeplepels pijnboompitten, neem een schelletje gerookte ham (bvb parmaham) smeer over de helft van deze schel een beetje philadelphia light, leg er wat rucola over, een beetje pijnboompitten en rol op !!
eenvoudig groentehapje
Hoe simpel kan het zijn! Schik ongekookte groentjes in een mooi glaasje : stukjes komkommer, wortelen, trosjes bloemkool, selderijstengels, snoeptomaatjes... In een ander glaasje een lekkere dressing
De dressing is superlekker en light : 2 grote lepels mayonaise, 2 grote lepels yoghurt, heel veel verse kruiden (peterselie, bieslook,....), heel fijn gesneden, 2 augurken en eventueel een lepel zilveruitjes, eveneens heel fijn gesneden, eventueel kan je er nog kappertjes aan toevoegen en/ of mierikswortelpuree.
gevulde snoeptomaatjes
gevulde eitjes
Tomaatjes : voeg aan philadelphia light een beetje groene pesto toe, meng en vul er de uitgeholde tomaatjes mee. Bovenop kan je een beetje bieslook snipperen of (zoals op de foto) een geroosterd pijnboompitje leggen
eitjes : voor 3 eitjes (6 helften) mix het eigeel + 1 extra volledig ei met 2 koffielepels philadelphia en 1 koffieliepel groene pesto. Vul de eihelften met het mengsel. Doe er een beetje peterselie of fijngesnipperde bieslook over + eventueel een beetje peper.
Gevulde champignons
Champignons kan je met allerlei zaken opvullen. Hier heb ik fijngesnipperde tomaten (zonder pitjes) en enkele fijngesneden champignons gemengd met een beetje philadelphia light en een beetje peper. doe de steeltjes van de champignons af en vul ze met het mengsel. Strooi bovenop een beetje gemalen kaas (hiervoor kan je ook de Milner smeerkaas gebruiken = minder vet). Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
mini - pizza
Voor deze mini-pizza's gebruikte ik koolhydraatarme focacciabroodjes van CIAO (Ligna Vita). Deze sneed ik doormidden, een beetje tomatensaus erover, enkele schijfjes champignons, wat pizzakruiden, een beetje gemalen kaas. Daarna 20 minuutjes in de oven op 200°. Lekker en snel klaar!
witloofblaadjes met gerookte zalmmousse
mousse : 200 gr gerookte zalm + sap ven 1/2 citroen + een halve kleine gesneden ui + 2 grote soeplepels plattekaas (of de griekse yoghurt SKYR = deze bevat veel proteïne), doe er een beetje peper bij. Mix de ingrediënten, serveer met blaadjes van witloof of koolhydraatarme proteïnetoastjes.
Tip : Je kan deze mousse ook maken met gerookte heilbot
Tip 2 : de plattekaas kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door zelfgemaakte mayonnaise. Dit maakt de mousse smeuïger maar natuurlijk bevat hij dan meer vetten en kcalorieën