Recepten voor nagerechten

Aardbei met opgeklopte kaas

Een heel eenvoudig nagerecht. pureer een 8-tal aardbeien met een soepmixer. Meng de aardbeien met 350 gr platte kaas en een beetje stevia (naar smaak).  Bereid de inhoud van 1 zakje klopklop van oetker. Schep de klopklop voorzichtig door de plattekaasmengeling. doe in kleine kommetjes. Doe bovenop nog een aardbei of aardbeischijfjes + eventueel een blaadje munt. Klaar!

Fruitschotel

Eenvoudiger kan het niet, maar het heeft gegarandeerd succes. Een schotel vol nonchalant geschikte fruitsoorten. Zo eenvoudig maar ook zo lekker en gezond!

TIP! Indien er gasten zijn die wel graag willen snoepen, voorzie dan eventueel een chocoladefondue erbij (witte, pure of melkchocolade of alledrie), voor kinderen kan je ook satestokjes met marsmellows voorzien om in de chocolade te soppen)

Bevrozen banaan. (enkel maken met rijpe bananen)

Misschien is dit eerder een tussendoortje maar toch : supersimpel, toch zo lekker en bovendien een prima oplossing voor als je tros bananen zwarte plekjes beginnen te vertonen. Pel de banaan en wikkel ze in zilverpapier. Leg ze in de vriezer (min 5h). De banaan bevriest niet volledig waardoor je ze nadien gewoon kan opeten uit de hand als een gezond tussendoortje. Ideaal vervangmiddel voor ijs en geliefd bij kinderen!!

Tip : eventueel kan je de bevrozen banaan ook met de blender mixen (eerst in stukken doen) en de messen van je blender net onder koud water zetten. Je kan eventueel smaakmakers toevoegen, vanille, cacao, blauwe bessen. Serveer met een beetje vers fruit! bedenk wel dat door het mixen de vezels deels stuk gaan!!

Speculaasmousse  (sinterklaastoetje)

Week 2 grote gelatineblaadjes in een soepbord met koud water. Verwarm 200 ml soyamelk en brokkkel hierin 125 gr suikervrije speculaas. Meng tot een mooi geheel (ev pureestamper gebruiken)Naar smaak nog wat kaneel toevoegen.Voeg hieraan de uitgeknijpte gelatine toe.

Klop 4 eiwitten stijf met enkele lepels zoetstof en voeg hieraan de speculaaspuree toe en spatel onder elkaar.

Bereid in hetzelfde pannetje waaruit de mousse komt, een grote appel (geschild en in stukjes gesneden)en voeg een 50 tot 100ml soyamelk toe, naar smaak kan je nog kaneel en zoetstof toevoegen. Verbrijzel nogmaals een 100 gr suikervrije speculaas.

Verdeel de mousse in glaasjes en maak laagjes : mousse, kruimels, appel, mousse en tot slotte kruimels. Superlekker!

Hoe vermageren en toch genieten van het leven? Met een paar handige tips, persoonlijke coaching en leuke recepten ga ook jij gezond door het leven. Wil je meer weten? Neem contact op!

Fat-Escape

Zellekens 8

2460  Tielen

België

Adres Fat-Escape
  • Facebook messenger Fat-Escape
  • Facebook Fat-Escape
  • Pinterest Fat-Escape
  • Instagram Fat-escape

Restart dieet  |  LignaVita  |  Cryolipolyse | Lymfedrainage | Proteïne dieet  |  Snel gezond afvallen

© 2019 by Elly Stevens.