Gezonde maaltijd: recepten voor soep

Recept voor tomaten - patissonsoep

Snij 2 kilo tomaten in stukken, kook ze in een beetje water gedurende 15 min gaar, mix ze en zeef ze. Snij 2 uien en een patisson in stukken( de pitten dient u eruit te halen), stoof ze , samen met 1 blikje tomatenpuree, op en voeg er een beetje water bij. kook eveneens 15 minuten, mix en voeg het tomatenmengsel erbij. Voeg 4 a 5 magere kippeboullionblokjes erbij en eventueel nog wat provenciaalse kruiden. 

De patisson is familie van de courgette en pompoen. De patisson is voor 90% water, maar bevat daarnaast ook ijzer, magnesium, koper, vit. A, B, C en veel vezels. Hierdoor is het tevens een ideale groente tijdens een dieet of een gezonde levensstijl. Als de patisson echt vers is,hoef je hem eigenlijk niet te schillen. Je kunt de vrucht echter enkele weken bewaren, maar dan wordt de schil harder.

Recept voor courgettesoep

Supersimpel !!  Snij 2 courgettes en 1 ui  in groffe stukken, kook ze in 1 liter water, voeg 2 a 3 blokjes vetarme kippenboullion toe, een 15 min laten sudderen, mixen en klaar! 

Tip : In bepaalde dieetprogramma's mag je geen ui eten, wil je de soep dan toch wat "dikken", voeg dan enkele roosjes bloemkool toe ! 

Tip 2 : heel lekker maar iets minder mager : voeg enkele lepels philadelphia light toe! Dit maakt de soep heel smeuïg.

Recept voor pompoensoep

schil 2uien, 2 wortels, een kleine pompoen en snij in grote stukken. Stoof even in een beetje olijfolie. Doe er nog 3 teentjes look (fijngesneden bij). Voeg kippebouillon toe, zodat alles onder water staat. Doe enkele verse takken rozemarijn bij de soep. Laat 20 a 30 minuten sudderen. Haal de rozemarijn eruit (eventueel mag je de "blaadjes" van de takjes doen en in de soep laten ). Mix de soep !! Klaar !!

Tip : Doe enkele soeplepels philadelphia light met kruiden bij in de soep : heerlijk !!

Hoe vermageren en toch genieten van het leven? Met een paar handige tips, persoonlijke coaching en leuke recepten ga ook jij gezond door het leven. Wil je meer weten? Neem contact op!

Fat-Escape

Zellekens 8

2460  Tielen

België

Adres Fat-Escape
  • Facebook messenger Fat-Escape
  • Facebook Fat-Escape
  • Pinterest Fat-Escape
  • Instagram Fat-escape

Restart dieet  |  LignaVita  |  Cryolipolyse | Lymfedrainage | Proteïne dieet  |  Snel gezond afvallen

© 2019 by Elly Stevens.