top of page
  • Foto van schrijverElly

10 etenswaren die snel vet verbranden

Je metabolisme speelt een belangrijke rol als je graag wilt afvallen. Sommige mensen zijn van nature gezegend met een snel metabolisme. Dat betekent dat ze vrij veel kunnen eten zonder in gewicht bij te komen, omdat hun lichaam snel calorieën verbrandt. Andere mensen hebben dan weer minder geluk ; zij hebben een traag metabolisme en komen sneller bij.

Om af te vallen is het dus belangrijk dat je je metabolisme op gang houdt. Wanneer je metabolisme vertraagt, zal het teveel aan energieopname in je lichaam worden opgeslagen in de vorm van vet.

Door het eten van bepaalde voedingswaren kunnen we ons metabolisme echter helpen.


Appel

Appelen zijn ideale vetverbranders. Ze bevatten naast vitaminen, mineralen,antioxidanten ook veel voedingsvezels. Ons lichaam heeft meer energie nodig om een appel te verteren dan dat ze energie aanleveren. Ideaal dus!


Rauwe groenten

Rauwe groenten geven het lichaam veel water, vezels, vitaminen en weinig calorieën.

Echte aanraders zijn : groene bladgroenten, tomaat, wortelen en selderij.


Eieren

Eieren hebben geen rechtstreekse invloed op je vetverbranding maar toch zij ze aan te raden tijdens elk dieet! Ze leveren namelijk veel eiwitten, dit zorgt voor een "vol gevoel", waardoor je je dieet langer volhoudt! Ook gaan ze er mede voor zorgen dat je voldoende bouwstoffen hebt voor je spieren, zodat je lichaamsvet verliest ipv spieren.


Havermout

Havermout bevat zowel snelle als trage koolhydraten. Dit wil zeggen dat het je onmiddellijk energie levert, maar ook voor lange tijd. Bovendien bevat havermout ook eiwitten en vezels. Havermout verbetert je spijsvertering en geeft je gedurende een lange tijd een vol gevoel.


Vis

Vis is zeer licht verteerbaar en is één van de beste bronnen van eiwitten. Bovendien bevat vis gezonde vetten. De meeste vis is bovendien mager.


Hüttenkäse (of cottagecheese)

Deze vetarme kaassoort heeft wat weg van plattekaas maar is smeuïger . Naast vetarm is hij ook koolhydraatarm. De meeste kaassoorten bevatten net veel vet! Hüttenkäse bevat bovendien veel eiwitten, dit zorgt voor een lang verzadigd gevoel.

Tip : Een toast (of geroosterde speltboterham) met daarop hüttenkäse , gebakken appel (of even in de microgolf) en daarna bestrooid met kaneel, is een superlekker ontbijt. Bovendien bevat dit ontbijt 3 voedingsmiddelen uit deze lijst! Een prima ontbijt tijdens je dieet dus !

Peulvruchten

Peulvruchten zijn rijk aan vezels en eiwitten. Daarom worden ze ook vaak gegeten door vegetariërs, zij moeten hun eiwitten namelijk halen uit niet-dierlijke producten. Erwten, groene bonen, snijbonen zijn zeer gekende soorten maar probeer ook eens Edamame. Deze kleine groene sojabonen bevatten nog meer eiwitten en vezels dan onze gewone bonen.

Kaneel

Kaneel houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Wanneer je dus kaneel toevoegt aan voedingsmiddelen dan daalt je insulineniveau.


Azijn

Ook azijn houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Bovendien bewijzen oude studies dat azijn vet afbreekt. Zo beweerde men ook dat door frieten te eten met pickels, er minder vet zou worden opgenomen door het lichaam. De laatste tijd staan deze beweringen echter ter discussie.


Kalkoen, kip (en mager vlees)

Vlees bevat veel eiwitten. Dit is een belangrijke bouwstof van onze spieren. Tijdens een dieet is het belangrijk om zoveel mogelijk vet te verliezen en zo weinig mogelijk spieren.

Gevogelte bevat relatief weinig vet en veel eiwitten, een ideale combinatie dus!

Ons lichaam heeft veel energie nodig om eiwitten te verbranden, meer als bij koolhydraten en vetten. Dus zijn deze magere vleessoorten ideale vetverbranders.


Dit lijstje is zeker niet compleet, er behoren nog veel voedingsmiddelen tot dit lijstje.

Soep, groene thee, ananas, pompelmoes, noten, pitten...

Bovendien zijn er nog zaken die je metabolisme ( of verbranding ) verhogen/


Wil jij graag afvallen? Wil je graag gezonder leven en meer energie? Neem dan nu contact met me op, ik help je graag verder! CONTACT
329 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page