top of page
  • Foto van schrijverElly

Leer "neen" zeggen !

"Maar ééntje kan toch geen kwaad". "Maar, jij bent toch niet te dik"! " "ik heb er niet veel suiker in gedaan hoor".

Allemaal argumenten die we (uitvoerig) te horen krijgen wanneer we een stukje taart aangeboden krijgen op een feestje en NEEN hebben gezegd. En dan is het zo moeilijk om vol te houden. Wel , ik geef je enkele tips om dat wel te doen.


1) Vertel je vrienden/familie op voorhand al dat je geen nagerecht eet. Of vertel hen dat je op dieet bent.


2) Je kan eventueel voorstellen om zelf ook voor een nagerecht te zorgen. Maak bijvoorbeeld een grote kom met fruitsla.


3) Hou vol!! Wanneer je al 3 feestjes na mekaar hebt gezegd dat je geen stuk taart wilt, dan vraagt men het vaak niet meer, of men voorziet zelfs een alternatief voor jou!


4) Ook bij alcohol is het hetzelfde. Mijn man drinkt sinds enkele jaren bijna nooit nog alcohol. Als we bij zijn ouders op bezoek gaan, drongen ze er in het begin op aan dat hij toch een glaasje cava mee zou drinken. Nu doen ze dit nimmer. Ze zijn het gewoon geraakt!


5) Let erop dat je gedurende de dag 5 tot 6 keer kleinere maaltijden eet. Vermijd suikers en koolhydraten (brood, pasta ) Dit voorkomt schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Vaak zijn het die schommelingen die onze weerstand doen "verzwakken".


6) staan er zaken op tafel die minder schuldig zijn? Olijfjes, natuurnoten, gerookte ham, hummus? Ideaal! Wanneer je iets eet wat natuurlijke vetten of proteïnes bevat, ga je snel een verzadigd gevoel krijgen waardoor de drang naar snacken kleiner wordt.


Toch niet kunnen weerstaan? Voel je dan niet schuldig. Denk na over wat er fout ging en voorkom het volgende keer. Compenseer door de volgende dag extra op je eten te letten en een beetje beweging in te lassen! Up we go!!
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page