top of page
  • Foto van schrijverElly

11 Slimme Tips die je helpen bij het afvallen!

Heb je wel eens "vreetbuien" tijdens die "vervelende" periode van de maand? Of prop jij je vol chocolade wanneer je je eenzaam voelt? Overkomt het je wel vaker dat het pak koeken op is alvorens je beseft dat je een tweede koekje nam? Dan zijn deze tips misschien wel iets voor jou!!


1) Breng voor je iets eet je aandacht naar het NU ! Breng je aandacht naar het hier en nu alvorens je start aan een maaltijd of tussendoortje ! Een duidelijk begin voor het eten in de vorm van een ritueel helpt je om met volle aandacht bij de maaltijd te zijn. ( Woordje van dank of vertel mekaar over een fijn moment van de afgelopen dag). Zo wordt je rustiger, geniet je meer van je maaltijd en eet je trager (beter voor je spijsvertering)


2) Eet op een vaste plek. Wanneer je telkens iets lekkers eet als je naar TV kijkt, dan ga je TV kijken associëren met lekkers eten. Door aan tafel te eten ontkoppel je andere activiteiten van het eten.


3) Eet zittend. Ga letterlijk zitten, bij voorkeur in een rustige omgeving. Dus niet terwijl je fietst of auto rijdt.


4) Eet zonder afleiding. Richt je aandacht volledig op de maaltijd ( dus zonder tv, krant, gsm) en verplaats hevige discussies naar een ander moment.


5) Neem bescheiden porties. Schep één keer op en neem bescheiden porties om te voorkomen dat je teveel eet. Het gebruik van een klein bord scheelt 20%.


6) Eet met plezier en geniet ten volle van je maaltijd De sleutel van plezier is je tong. Als je een eerste hap neemt, kauw dan niet onmiddellijk. Neem de smaak van je voedsel langzaam waar alsof je het voor de eerste keer proeft. Geniet rustig van je maaltijd.

…..

7) Neem kleine hapjes en kauw goed. Dit helpt je om langzamer te eten. Goed kauwen is ook beter voor de spijsvertering.

8) Eet langzaam . Eet langzaam en maak er een gewoonte van om korte pauzes in te lassen.


9) Sla geen maaltijden over. Wanneer je maaltijden overslaat, neemt je hongergevoel toe en wordt het moeilijk om bewuste eetkeuzes te maken. Je eet dan meer dan je je bewust bent. Eet minstens 5 keer per dag : 3 hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes.


10) Stel jezelf steeds de vraag : heb ik echt honger of enkel “schijnhonger”


11) Honger/dorst : honger wordt soms verward met dorst. Denk je honger te hebben? Drink dan eerst een groot glas water. Wacht 5 à 10 minuten en bekijk dan of je nog honger hebt of niet.

En tenslotte : stel je de vraag : saboteer ik mezelf? Denk je vaak negatief over jezelf (ik ben te dik, ik zie er niet uit....) dan saboteer je jezelf. Negatieve gedachten zorgen ervoor dat je een rem zet op je leven en dat je minder gaat genieten. Blijf dus niet bij de pakken zitten en behandel jezelf weer op een positieve manier : neem de beslissing om er iets aan te doen en wees dan trots op jezelf; je hebt de eerste stap gezet !!Heb je zelf nog tips? Laat het ons dan weten!!snel afvallen Kasterlee/ BMI / Gezond dieet


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page