top of page
  • Foto van schrijverElly

11 tips voor een plattere buik!!

Buikspieroefeningen hoor ik je denken. Oke, prima! En ook tijdens de huidige strenge Corona maatregelen kan je op een makkelijke manier je buikspieren trainen, daar heb je geen toestellen voor nodig. Enkele simpele oefeningen helpen je al flink op weg!


Maar train niet enkel je buikspieren ; train je hele lichaam, hoe meer spieren, hoe beter je metabolisme zal werken. Bovendien is het ook voor je houding belangrijk om alle spieren te trainen en niet enkel 1 groep.


Alleen trainen zonder je eten aan te passen, heeft echter weinig zin. Je dieet echter aanvullen met training en bewegen, zal je buikje snel doen wegslinken!!


En waar moet je bij je voeding dan op letten?


1. Verminder koolhydraten

We eten teveel koolhydraten. Een teveel aan koolhydraten heeft als resultaat dat al de vetten die je die dag at, zullen worden opgeslagen als lichaamsvet, vaak rond je buik. Koolhydraten vind je in grote aantallen terug in brood, pasta, rijst, suiker en vruchtensappen. Tijdens een dieet vermijd je deze producten dus beter.


2. Eet de juiste koolhydraten

We kunnen natuurlijk niet helemaal zonder koolhydraten, ons lichaam heeft koolhydraten ook nodig, vooral als je gaat sporten. Koolhydraten zijn onze eerst energieleveranciers. Maar kies voor complexe koolhydraten, deze vind je terug in havermout, groenten, zaden, quinoa en volkoren producten. Ze geven je langer energie en langer een voldaan gevoel.


3. Stressvet bestaat echt

Bij stress wordt namelijk het hormoon cortisol aangemaakt, dit hormoon zorgt voor meer vetopslag en verhoogt je eetlust. Lukt het je niet om van je stress af te geraken kies den voor meditatie of yoga. Ook een regelmatige wandeling in de natuur kan je ontspannen. Probeer je ook regelmatig los te koppelen van je gsm, laptop, social media…


4. Vermijd bewerkt voedsel

Eet meer pure producten zoals groenten en fruit, noten en zaden. Deze producten worden door ons lichaam veel makkelijker verteerd. Je zal er niet alleen een plattere buik door krijgen, je zal je ook veel fitter voelen. Eet bij voorkeur 3 X per dag groenten.


5. onze hormonen

‘ t Is een raar beestje, onze hormonen. Zoals je al las zorgen bepaalde hormonen voor meer vetopslag (bvb cortisol) Maar hoe zorgen we er dan voor dat onze hormonen in balans blijven? Er zijn een paar hulpmiddelen : zoals we eerder vermeldden : zoveel mogelijk onbewerkte voeding, voldoende slaap, voldoende water drinken, voldoende ontspanning en vermijd ook bepaalde cosmetica : kies vooral natuurlijke verzorgingsproducten, want ook via onze huid krijgen we schadelijke stoffen binnen.


6. Eet meer proteïnen

Proteïnen zijn de voornaamste bouwstoffen van onze spieren. Tijdens een dieet verliezen we vaak niet alleen vet maar ook spieren. Om dit te vermijden moeten we zeker voldoende proteïnen binnen krijgen en voldoende bewegen. Bovendien zorgen eiwitten lang voor een verzadigd gevoel en stimuleren ze de stofwisseling.


7. Eet meer vezels.

Ook vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en een goede darmtransit. De voornaamste leveranciers van vezels zijn groenten. Verder vinden we ze bvb in fruit, volkorenproducten, zemelen en peulvruchten.


8. Drink voldoende water

Een basisregel : drink minstens 1,5l à 2 liter water per dag. Zo voorkom je uitdroging en zorg je ervoor dat tijdens een dieet de afvalstoffen uit je lichaam sneller kunnen afgevoerd worden.


9. Sla geen maaltijd over

Als je langere tijd niet eet, gaat je metabolisme vertragen. Eet liever kleinere hoeveelheden maar vaker..


10. Eet niet teveel fruit

Fruit is heel gezond maar bevat buiten de vele vezels en vitaminen ook veel suikers. Hierdoor zal men bij het vermageren het fruit beperken. Eet liefst 2 stukken fruit per dag en varieer. In banaan of druiven zitten bijvoorbeeld veel meer suikers dan in een citroen of aardbei. Door teveel suikers te eten verhoogt onze insulineproductie en geraken we uit ons hormonaal evenwicht. Hierdoor ontstaat er een buikje.


11 Eet langzaam en kauw goed

Als je eet zet je maag uit, wanneer de maag voldoende is uitgezet, produceren onze maagcellen het hormoon gastrine. Dit hormoon gaat in het bloed om aan onze hersenen het signaal te geven dat de maag vol zit. Dit proces duurt even dus als je te snel eet, gaan je hersenen te laat het signaal krijgen dat je voldoende hebt gegeten, gevolg, een opgezwollen gevoel en een dikkere buik!

Het kauwen van onze voeding is de eerste stap in ons verteringsproces, het eten wordt fijner gemalen en vermengd met ons speeksel, hierdoor ontstaat er een eerste splitsing van onze koolhydraten. Deze stap is belangrijk voor het verdere verteringsproces in de maag.


Wil jij graag meer info? Neem dan contact met ons op!


snel afvallen/fatecape/ Turnhout

511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page