top of page
  • Foto van schrijverElly

5 slechte dieetadviezen!

Over hoe je moet afvallen doen de gekste uitspraken de ronde: soms zijn de uitspraken heel onschuldig, in andere gevallen zetten ze aan tot zeer ongezonde eetpatronen. Ik zet enkele van de meest voorkomende uitspraken op een rij :


1) Als je voldoende sport, val je af!

Ik adviseer mijn klanten altijd om minstens voldoende te bewegen. Sporten is niet echt nodig om af te vallen, bewegen wel. afvallen is 80% voeding, 20% beweging en sport.

Sport is echter voor veel andere zaken zeer goed en het maakt je lichaam strakker. Echter enkel alleen als je ook op je voeding let! Ik zie wel vaak dat het samenhangt. Iemand die veel sport, wil vaak ook moeite doen om gezond te eten, is meer met gezonde voeding bezig!


2) Als je voldoende sport en gezond eet val je af !

Sorry, maar ook niet waar. Zelf al sport je en eet je gezond, dan nog kan het zijn dat je niet afvalt. Gezonde voeding is daarom niet altijd goed voor de lijn. Je moet je een beetje verdiepen in wat kan en wat niet kan. Een mooi voorbeeld zijn noten. Supergezond en je mag best elke dag noten eten, maar slechts een beperkte hoeveelheid. Ook avocado is zo'n voorbeeld. Daaruit volgt :


3) Gezonde voedingsmiddelen mag je onbeperkt eten!

Niet waar dus! Bepaalde gezonde voedingsstoffen dan weer wel, zoals (de meeste) groenten. Zoals hierboven reeds vermeld, noten en avocado's niet...maar ook fruit kan je niet onbeperkt eten. Een banaan is megagezond maar bevat ook veel suikers.. Zo adviseer ik mijn klanten om in eerste instantie even geen bananen te eten. Wanneer we in een latere fase van een dieet komen, kan dit weer wel, maar bij voorkeur's morgens, in de vroege voormiddag of voor het sporten.


4) Vermijd alle vetten

Zeker niet doen! Ons lichaam heeft vetten nodig. Een evenwichtige hoeveelheid gezonde vetten per dag is essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Met de juiste combinatie zorgen goede vetten juist voor een betere vetverbranding.


5) Ik sport, eet gezond en gevarieerd, dat zijn de enige belangrijke zaken tijdens een dieet.

Fout! Er zijn nog zaken die belangrijk zijn. Eigenlijk is het belangrijk om alles in je leven een beetje in balans te hebben : voldoende slaap, niet teveel stress, voldoende ontspanning dus. Onvoldoende slaap en stress hebben een zeer grote invloed op je hormonenhuishouding. Als bijvoorbeeld door stress je cortisolgehalte continu te hoog is, zal dit je gewicht beïnvloeden, de ene persoon gaat hierdoor afvallen, de andere net bijkomen.


Zo zie je dat je met veel zaken rekening moet houden tijdens een dieet. Wil je hierover meer info? Neem dan contact met me op : contact
368 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page