top of page
  • Foto van schrijverElly

DAG VAN DE MONDVERZORGING

Vandaag is het de internationale dag van de mondverzorging.


Iedereen weet wel dat je minstens 2 maal per dag je tanden moet poetsen. Maar wat kunnen we meer doen om onze tanden te beschermen?

Waarschijnlijk wist u ook al dat suikers niet goed zijn voor je tanden. Maar ook teveel zetmeel draagt bij tot tandbederf. Pasta, brood, chips zijn zaken die vaak aan onze tanden blijven plakken en hierdoor gaan bacteriën woekeren in onze mond.

Ook frisdrank kan je best vermijden. Na het eten van zuur fruit (citroen, appelsien….) spoel je best je mond met water, zodat de zuren van deze vruchten minder lang in je mond aanwezig blijven.


Welke etenswaren dragen wel bij tot een mooi gebit?


Calcium : calcium is belangrijk voor onze botten en tanden. Calcium komt rijkelijk voor in melkproducten (melk, yoghurt, kaas,…) Ook in broccoli, paranoten, amandelen, bonen, linzen, spinazie en boerenkool zit veel calcium.


Vezelrijke groenten en fruit : Vezels stimuleren de aanmaak van speeksel. Hierdoor worden zuren en suikers weggespoeld. Alle fruit (pas wel op met de zure soorten) en groenten bevatten veel vezels. Dus niet alleen om te vermageren moeten we veel groenten eten, ook onze tanden varen er wel bij!! Noten zijn ook vezelrijk dus ook een prima voedingsmiddel voor onze tanden.


Maar vooral :

- poets je tanden minstens 2 maal per dag

- flos 1 maal per dag

- spoel je mond regelmatig met mondwater


And have a nice smile !!


Elly9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page