top of page
  • Foto van schrijverElly

DAG VAN DE PANNENKOEK EN VAN WATER !!

Bijgewerkt op: 3 apr. 2019

Elke dag staat wel voor iets, zo was het gisteren 21 maart de dag van het syndroom van down. Met als doel om deze afwijking onder de aandacht te brengen, lanceerde men dit jaar de verschillende sokken actie, die massaal werd opgevolgd met heel veel leuke foto's op sociale media tot gevolg. SUPER!!


Vandaag is echter weer een volgende dag, een dag die meerdere zaken onder de aandacht wil brengen, namelijk:


de dag van de pannenkoek

de waterdag

de dag van het erfrecht (maar hier verdiep ik me niet in ;-) )


Dat water belangrijk is voor ons lichaam weten we allemaal, we zouden minimum 1.5 a 2 liter per dag moeten drinken. Tijdens een dieet is het drinken van water nog belangrijker. Tijdens het afvallen worden er namelijk meer vet en afvalstoffen getransporteerd en uit ons lichaam verwijderd dan anders. Om dit transport goed te laten verlopen is vocht (of beter water ) nodig!


Op deze dag van de pannenkoek heb ik vanmorgen, jawel hoor, pannenkoeken gegeten.

Een basis pannenkoek is echter niet het meest gezonde ontbijt. Daarom maakte ik ditmaal eens havermout pannenkoeken. Supergezond en heel lekker. Als garnituur gebruikte ik gebakken appeltjes (uit de microgolf) en frambozen. Wist je dat deze havermout pannenkoekjes zelf mogen gegeten worden tijdens de tweede fase van ons Restart dieet? Ja, je leest het goed, zelf tijdens het afvallen mag je genieten van deze lekkernij !

Buiten deze havermoutpannenkoeken kan je ook voor een andere gezonde variant kiezen : onze koolhydraatarme pannenkoeken zijn ook zeer lekker.


RECEPT HAVERMOUTPANNENKOEKEN


100 gr havermout

200 gr cottagecheese

4 eieren

kaneel

eventueel een beetje stevia


Meng alle ingrediënten en mix ze (ik deed dit zelf niet maar je deeg zal dan wel smeuïger zijn). bak daarna kleine pannenkoekjes van het deeg op een laag vuur. Gebruik hiervoor olijfolie! Garneer met vers fruit, zelfgemaakte confituur of gebakken appeltjes.


SMAKELIJK !!!


Meer info over afslanken en gezonde voeding? ja, ik wil meer info

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page