top of page
  • Foto van schrijverElly

RouteYou : wandelen in het buitenland!

Nog geen plannen voor het komende weekend? Trek dan misschien eens naar één van onze buurlanden en laat je verrassen door een wandeling van RouteYou!


RouteYou? Wat is dat?


RouteYou is een webapplicatie waarmee je op een éénvoudige manier wandelingen kan uitstippelen in binnen- en buitenland.

Zelf maak ik in het binnenland meestal gebruik van de app wandelknooppunten maar gisteren besloten we om de Belgische Kempen te ruilen voor de Duitse Eifel en maakte ik kennis met RouteYou. Na eventjes wat "spelen" met de app, had ik een mooie wandeling uitgestippeld in Het Nationaal Eifelpark.

Na 2 uurtjes rijden beland je in een totaal ander landschap dan in onze Kempen. Ideaal om ook een beetje te trainen voor een volgende hiking, al zijn de beklimmingen lang niet zo steil dan in Oostenrijk! De wandeling bracht ons via enkele "ups and downs" langs mooie paden, weide velden, de stuwdam "urfttalsperre" en de Obersee.


De app wijst zichzelf uit en is handig in gebruik. Wel even opletten; er zijn ook niet geverifieerde wandelingen. Deze wandelingen zijn niet gecontroleerd, dit wil niet zeggen dat de wandelingen niet mooi of goed zijn, alleen heeft Routeyou onvoldoende kennis van de kwaliteit van de route. Wij hadden echter gekozen voor zo een route en alles is prima verlopen.


Je kan ook zelf wandelingen uploaden in Routeyou. Dus ken jij een mooie wandeling die nog niet in Routeyou staat, dan kan je deze wandeling delen met de andere Routeyou-gebruikers.


En tenslotte : niet alleen wandelaars komen aan hun trekken : ook voor fietsers, auto's, oldtimers, motors...zijn er aparte routes op de site en app.


Ken jij ook nog leuke apps om te wandelen? Laat het ons weten !


hiken Duitsland
gezond dieet / snel afvallen / Kasterlee


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page