top of page
  • Foto van schrijverElly

Snel koken, hoe doe ik dat?

Afgelopen weekend hebben wij van het regenweer gebruik gemaakt om ons huis een beetje te verbouwen. Samen met mijn man heb ik zowel zaterdag als zondag gewerkt van 9h ’s morgens tot ongeveer 10h ‘s avonds.

Zelf had ik nog klanten zaterdagvoormiddag dus ben ik mijn man pas in de namiddag ter hulp geschoten. We hebben hard gewerkt maar het resultaat was prachtig, dus wij waren moe en voldaan!


Tijdens deze werken moest er ook gegeten worden natuurlijk. Aangezien het snel moest gaan heb ik het volgende gedaan :


Zaterdag : snel 2 kipfilets in stukjes gesneden en in de pan gebakken in olijfolie. Ondertussen heb ik een zakje sluimererwten, enkele trosjes broccoli, 1 paprika (gesneden) en een half bakje champignons (gesneden) in de wok gezwierd.. alles goed kruiden….


klaar in 15 min!!


Zondag : een zakje veldsla over 2 borden verdeeld, op elke bord 1 roma tomaat in schijfjes, met hiertussen telkens een schijfje mozzarella. Ondertussen op een klein vuur een beetje pijnboompitjes laten bakken. Deze pitjes over de tomaten verdelen. In dezelfde pan 2 magere rundshamburgers bakken. Ondertussen wat basilicumblaadjes in grove stukken snijden en over de salade verdelen. Kruid de salade nog met een beetje zout en peper en een scheutje olijfolie met basilicumsmaak.


Klaar in 20 min !


Maandag moest ik werken van 8h tot 20h, weer een drukke dag dus wilde ik weerom snel eten op tafel :


Maandag : 2 volkoren pitabroodjes. Doe deze even in de broodrooster en snij voorzichtig door. Ik gebruikte Libanees volkoren brood van Albert Heyn, deze hoef je niet door te snijden maar je vouwt ze dicht (zie foto) Mix : 100 gr feta, 2 tomaten en enkele zongedroogde tomaten en een beetje peper tot een mengsel en smeer dit mengsel in de broodjes. Doe veldsla of rucola, enkele schijfjes tomaat, een beetje geraspte wortel en kleine gebakken kippe of kalkoenblokjes of gebakken reepjes rundsvlees tussen het broodje.


Klaar in 20 min !


Dit zijn maar enkele suggesties. In plaats van naar de frituur te gaan (ben je toch ook snel 30 minuten kwijt) heb je snel een veel gezonder alternatief. Een wokgerecht is supersnel klaar. Idem dito voor een slaatje. Wil je graag een broodje gezond? Ga dan voor een volkoren of spelt pitabroodje, de hoeveelheid brood is hier veel minder als bij een gewoon broodje. Duw dit broodje boordevol groenten als je wilt, ook komkommer, enkele schijfjes rode biet, augurk, radijsjes,… zijn lekker tussen zo’n broodje.


Zo, als je nu nog eens “weinig tijd hebt, heb je geen excuus meer om niet gezond te koken!


Heb je zelf nog een lekker-snel-klaar-receptje? Laat het ons dan weten, ze zijn altijd welkom !!


Wil jij graag enkele kilo's kwijt, wil je meer energie? aarzel dan niet en START !!


healthy sandwich
snel afvallen / Kasterlee / healthy food

177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page