• Elly

TOP 10 GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN

Alle groenten en fruit zijn gezond. Vis bevat omega 3 vetzuren, noten zijn eveneens gezond. Maar hieronder vind je een top 10 van de gezondste voedingsmiddelen. De boodschap blijft natuurlijk dat veel afwisseling het beste advies is, dus varieer heel breed met je groenten en fruit, vlees en vis......

Al mag je de voedingsmiddelen uit onderstaand lijstje nog wel een keer extra op je menu plaatsen!!


10. Rode Bieten : Deze bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen betanine en betalaïne zeer krachtige antioxidanten.


9. avocado : Een avocado zit boordevol vitaminen en mineralen. En hoewel een hele avocado ongeveer 322 calorieën bevat, helpt deze je om snel en gezond af te vallen. Avocado's verminderen je eetlust, versnellen je stofwisseling en kunnen (vr)eetbuien voorkomen. Dit komt doordat avocado's rijk aan gezonde vetten en vezels zijn.


afvallen / Turnhout / BMI

8. boerenkool : Alhoewel deze groente in België niet zo populair is, valt ze in America onder de noemer : superfood. In dit verdient deze groente ook ! Boerenkool bevat veel vezels en is rijk aan vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium. Vooral calcium is erg belangrijk in de boerenkool. Vijftig procent ervan wordt namelijk in uw lichaam opgenomen als u de groente eet. Ter vergelijking: bij melk is dit maar dertig procent. Je kunt dus beter boerenkool eten, dan melk drinken.


7. zoete aardappel : Deze zoete knol zit bomvol vitamine C en dat is een weldaad voor onze huid en algemene weerstand. Hij is tevens een goede bron van vitamine B6 wat onze bloedvaten soepel houdt. De zoete aardappel zit ook bomvol bètacaroteen. In ons lichaam wordt bètacaroteen omgezet naar vitamine A.

Deze vitamine is heel goed voor al je lichaamscellen, maar in het bijzonder voor je ogen.

Door de grote hoeveelheid vezels wordt de energie van zoete aardappels langzaam opgenomen in ons lichaam. Hierdoor blijft onze bloedsuikerspiegel constant. Wat dan weer een gunstig effect heeft op ons gewicht.


6. blauwe bessen : Door blauwe bessen, banaan of appel te eten, krijg je antioxidanten zoals vitamine A en C binnen, deze beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Blauwe bessen hinderen de groei van tumoren en kunnen de het risico op verschillende soorten kanker verkleinen. De bessen bevatten ook veel vitamine B6 en foliumzuur. Deze stoffen kunnen schade aan de aderen voorkomen, waardoor dit later niet kan leiden tot hartproblemen. En tenslotte verminderen ze de cholesterol en onze bloeddruk.


5. Amandelen : Amandelen zijn een rijke bron van vitamines en mineralen.Ze bestaan voor ongeveer 20% uit eiwit, wat voor sporters onder ons best interessant is! Daarbij zijn ze ook rijk aan vitamine B1, B2, B3, vitamine E, fosfor, mangaan, magnesium, calcium, kalium en ijzer.

Amandelen zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, eiwitten en voedingsvezels. Deze combinatie zorgt ervoor dat je snel een verzadigd gevoel hebt waardoor je minder hongerig bent en minder gaat eten. De voedingsvezels helpen bovendien een gezonde stoelgang wat je gezondheid in het algemeen ondersteunt.

4. appels : Appels hebben een positieve invloed op onze Cholesterol.Appels bevatten pectine, een vezel die het cholesterolgehalte verlaagt. Appels zijn rijk aan anti-oxidanten (bv. vitamine C) Deze stoffen beschermen ons tegen tal van ziektes en beschermen onze huid tegen veroudering. De anti-oxidanten beschermen ook onze hersenen tegen oxidatiestress. Zo blijkt uit een studie met muizen dat appels de effecten van ouderdom op onze hersenen tegengaat en zo alzheimer kunnen voorkomen. Appels bevatten stoffen die tandbacteriën voor een groot stuk kunnen verwijderen. Bijten en kauwen zorgen er ook voor dat je meer speeksel aanmaakt; ook dit gaat tandbederf tegen. En tenslotte zijn appels een ware detox voor je lever. Het hoge vezel en anti-oxidantengehalte zorgt er voor dat gifstoffen beter kunnen worden verwijderd. Hierdoor werkt onze lever beter.


3. zalm : Zalm bevat Omega 3-visvetzuren en deze zijn belangrijk voor onze hart- en bloedvaten, een normale hersenwerking en een goed gezichtsvermogen. Omdat ons lichaam zelf te weinig van deze omega 3-vetzuren kan aanmaken, moeten we ze uit de voeding halen. Dat kan makkelijk door 1 keer per week vette vis te eten. Behalve die gezonde vetten zijn er nog meer redenen om regelmatig zalm op tafel te zetten. De mooie roze vis bevat ook volop eiwitten, vitaminen en mineralen.  De vitamines A, D en B12 komen voor in vis en vooral A en D vind je in vette vissoorten.  Qua mineralen zit zalm vol met jodium, selenium en zink.


Lees ook : gezonde herfstgroenten


2. knoflook : In knoflook zitten de volgende vitaminen: B1, B6 en C. en mineralen: seleen, fosfor, mangaan, calcium en koper. Voorts is dit bolgewas een bron van het aminozuur tryptofaan. Knoflook is goed voor het hele immuunsysteem en heeft hiermee een medicinale werking tegen alle ziektes maar het werkt extra tegen kanker, obesitas, hartaanval, hoge bloeddruk, aderverkalking en griep.


1.Broccoli : De absolute nummer 1: wil je je lichaam detoxen? Eet dan deze supergezonde groente! Broccoli is goed voor je ogen, je hart, het helpt preventief tegen kanker en houdt ook je cholesterol laag. Bovendien helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem. het spreekt dan ook voor zich dat broccoli een dieet prima ondersteund ! Gezonde darmen hangen ook samen met je mentale gezondheid. Genoeg broccoli eten, zorgt voor minder kans op angst en depressie.


Wil jij snel afslanken op een gezonde manier ? Neem dan contact met me op!!


113 keer bekeken

Fat-Escape

Zellekens 8

2460  Tielen

België

Adres Fat-Escape
  • Facebook messenger Fat-Escape
  • Facebook Fat-Escape
  • Pinterest Fat-Escape
  • Instagram Fat-escape

Restart dieet  |  LignaVita  |  Cryolipolyse | Lymfedrainage | Proteïne dieet  |  Snel gezond afvallen

© 2019 by Elly Stevens.