top of page
  • Foto van schrijverElly

Vallen mannen sneller af dan vrouwen?

Regelmatig komen bij mij ook koppels in mijn praktijk. Super, denk ik dan! Want wanneer je samen start met een gezonde levensstijl kan je mekaar motiveren en hou je beter vol!


Echter, je mag niet gaan vergelijken. Elke persoon is anders, heeft een ander metabolisme. Maar vooral mag je vrouwen niet vergelijken met mannen. Waarom eigenlijk niet?


VETPERCENTAGE


Het vetpercentage bij mannen ligt een stuk lager dan bij vrouwen. Bovendien hebben mannen van nature meer spieren dan vrouwen. En hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je energieverbruik.


HORMONEN


Veel vrouwen hebben in de periode vlak voor de menstruatie veel meer zin in zoet. Vaak zijn in de periode onze hormonen een beetje in disbalans. Dit komt het humeur ook niet ten goede. Het is niet zo gek dat chocolade dan de meestvoorkomende zonde is : Dit omdat chocolade een stof bevat die je een goed gevoel geeft.


GOED NIEUWS


Vrouwen zijn vaker bezorgd om hun uiterlijk dan mannen en willen ook vaker gezond en fit zijn! Zij gaan sneller tot actie over als er wat kilo's bijgekomen zijn. Bij mannen gaat de alarmbel vaak pas rinkelen wanneer hun gezondheid in gedrang komt. Vrouwen houden een gezonde levensstijl ook beter vol.


Dus, vergelijk niet met elkaar, ook niet als vrouwen of mannen onderling. Elk lichaam is verschillend en reageert anders. Een goede gezondheid, je goed in je vel voelen, dat is belangrijk, op jouw eigen tempo geraak je er wel!!18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page