top of page
  • Foto van schrijverElly

VOEDINGSMIDDELEN MET NEGATIEVE CALORIEËN.


Bestaan ze echt?


Het gaat hier natuurlijk niet over voedingsmiddelen die geen calorieën bevatten. Voedingsmiddelen met negatieve calorieën bevatten wel degelijk calorieën maar zo weinig dat je lichaam meer energie moet verbruiken om ze te verteren dan dat ze energie aanleveren. Deze producten zijn dus prima te gebruiken tijdens een dieet.



Bedenk echter wel dat het niet verstandig is om grote hoeveelheden van deze producten te eten, ze zijn weliswaar gezond en goed voor de lijn maar voor veel voedsel is het zo dat overdaad ons lichaam schaadt. Denk maar aan ananas : de zuren uit ananas zijn bij grote hoeveelheden schadelijk voor je maag.



Het gaat vooral over verschillende soorten groenten en fruit : de soorten bevatten veel water, weinig calorieën en veel vezels : om vezels te verteren verbruikt ons lichaam best veel energie. Pas wel op, bij het maken van sapjes en smoothies gaan veel vezels verloren en gaat het dus niet meer over negatieve calorieën!



Zorg dat je altijd een gezond, gevarieerd voedingspatroon hebt, dus verbruik ook tijdens het afvallen deze voedingsmiddelen niet overdadig. Natuurlijk mag je tijdens je dieet elke dag deze groenten en fruit eten, maar voorzie ook vlees, vis, (spelt)brood, olijfolie,noten,zaden, havermout...



FRUIT MET NEGATIEVE CALORIEËN


Ananas

Aardbeien

Appel

Blauwe bessen

Cantaloupe meloen

Cranberry's

Citroenen

Frambozen

Grapefruit

Honingmeloen

Mandarijn

Mango

Papaja

Pruimen

Sinaasappel

Perzik



GROENTEN MET NEGATIEVE CALORIEËN



Andijvie

Asperge

Aubergine

( rode) Bieten

Bleekselderij

Bloemkool

Broccoli

Chilipeper

Courgette

Koolhaas

Knoflook

Komkommer

Groene kool

Radijs

Rapen

Selderij

Sla

Sperziebonen

Spinazie

Spruitjes

Tomaten

Tuinkers

Ui

Wortel



Bovenstaande voedingsmiddelen zijn heel populair bij anorexiapatiënten. Een negatief calorie dieet zal leiden tot allerlei kwalen en uiteindelijk zelf tot overlijden!

Gebruik deze lijst van negatieve calorieën dus aub verstandig en zoals reeds eerder vermeld in combinatie met andere voedingsmiddelen.



Wilt u graag afvallen en wilt u begeleiding bij uw dieet? Neem dan zeker contact met ons op!



gezonde BMI/afvallen/Kasterlee


177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page