top of page
  • Foto van schrijverElly

10 "Gezonde voedingsmiddelen" (waar je toch maar beter mee oplet )

1) Kauwgom

Tegenwoordig vind je overal kauwgom zonder suiker, toch laat je ook deze kauwgom beter links liggen. Hij bevat dan wel geen suiker, maar door het kauwen creëer je een hongergevoel.


2) Muesli en cruesli

Ons gezond ontbijt: yoghurt met muesli of cruesli. Maar helaas, veel varianten bevatten enorm veel suiker. Lees daarom goed de ingrediëntenlijst, of bak zelf suikervrije granola.


3) Noten

Noten zijn gezond. Echter : beperk de hoeveelheid tot een “klein handjevol” per dag. Noten bevatten namelijk veel eiwitten, vezels, , vitamines en mineralen maar ook veel calorieën


4) Gekochte slaatjes en soepen

Omdat slaatjes en soepen boordevol groenten zitten, gaan we ervan uit dat het ze gezond zijn. En dat is ook zo… als je ze zelf maakt. Want de soep die je in de supermarkt koopt, bevat vaak bindmiddel en veel zout,…aan slaatjes worden dan weer vaak te grote hoeveelheden vinaigrettes toegevoegd. Maak je soep of slaatje dus lekker zelf en vermijd room, bindmiddelen,…


6) Appelmoes Een klein potje appelmoes bevat al snel 22 gram suiker, niet bepaald een healthy snack dus! Een gezond alternatief: appelpartjes met kaneel en een beetje citroensap uit de oven. Eventueel kan je ook appelpartjes in een pan met wat water op een zacht vuur zacht laten worden.


5) Granola repen

Dat brengt ons bij de volgende suikerbom : Granola. Vaak denken mensen die willen afvallen juist dat granola (repen) hun hierbij zullen helpen : het zijn echter echte suikerbommetjes! Laat de kant en klare granola (repen) liever links liggen en maak zelf een gezonde variant.7) Fruitsap en smoothies

Wil je afvallen en denk je dat een smoothie je daarbij zal helpen? Dan heb je het 2x mis. De vitaminen die in de smoothies zitten zijn goed voor je maar helaas bevat een smoothie heel veel suikers. Bovendien zijn door het mixen van het fruit veel vezels verloren gegaan. Ook fruitsap, zelf al is er geen extra suiker aan toegevoegd, bevat vaak teveel suiker en de vezels zijn hier helemaal verdwenen. Eet liever gewoon een stuk fruit!


8) Yoghurt met een smaakje

Gezond een potje fruityoghurt als ontbijt of nagerecht? Niet echt, één potje bevat al snel 16 à 18 gram suiker! Ga liefst voor natuuryoghurt en voeg daar zelf vers fruit aan toe.


9) Gedroogd fruit

Een heerlijk gezond tussendoortje? Gedroogd fruit is zeker niet ongezond. Het zit boordevol vezels en vitaminen. Nadeel : Als je fruit droogt, verdwijnt wel alle vitamine C en het vocht en blijven de suikers over. Je eet er meer van, omdat de porties kleiner zijn. Wil je afvallen? dan kies je dus beter voor vers fruit zodat je ook vocht binnenkrijgt.

10) light producten

Het probleem met light producten is dat we vaak denken dat we er meer van mogen eten. Maar vaak bevatten die light producten maar een klein beetje minder calorieën. Bijkomend feit : light producten zijn vaak overbodige producten en vaak veel duurder dan het originele product!


afvallen / Turnhout / gezond diëten

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page